ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Θα αναβαθμισθεί το σύστημα επαγγελματικής μαθητείας

 

Αθήνα 5.5.2011, 15:32

Στην αναβάθμιση του συστήματος επαγγελματικής μαθητείας, ώστε να ανοίγει διεξόδους προς άλλα εκπαιδευτικά επίπεδα, αλλά και να συνδέει αποτελεσματικότερα την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας προσφέροντας σύγχρονες δεξιότητες και εφόδια, θα προχωρήσει ο ΟΑΕΔ.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε σήμερα ο διοικητής του Οργανισμού Ηλίας Κικίλιας σε διημερίδα με τίτλο «Πρόληψη: Εκπαίδευση στο ταξίδι της ζωής», που συνδιοργανώνει ο ΟΑΕΔ με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε επίσης τη σημασία των συμπράξεων που αναπτύσσει ο ΟΑΕΔ με άλλους φορείς, όπως είναι το ΚΕΘΕΑ, για τους ανέργους και τους αναζητούντες εργασία απέναντι στις εντεινόμενες λόγω της οικονομικής κρίσης προκλήσεις της αγοράς εργασίας.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ Χαράλαμπος Πουλόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόνισε ότι «στις ανατροπές που προκαλεί η οικονομική κρίση, στη δύνη της οποίας βρίσκεται η χώρας μας, είναι απαραίτητο να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μειώσουμε τις βλάβες, όπως είναι η ανεργία, η μείωση του εισοδήματος και η στέρηση, που οδηγούν σε αδιέξοδα. Τα σύγχρονα προβλήματα αντιμετωπίζονται με εκπαίδευση, στήριξη εισοδήματος και υποστήριξη της παραμονής ή επανόδου στην αγορά εργασίας. Τα κλειδιά και στα τρία πεδία κρατάει ο ΟΑΕΔ». Επιπλέον επισήμανε ότι η λογική των οριζόντιων περικοπών στους οργανισμούς κοινωνικής φροντίδας είναι επικίνδυνη.

Προγράμματα πρόληψης
Ο ΟΑΕΔ και ο Τομέας Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ συνεργάζονται από το 1998 μέχρι σήμερα στην οργάνωση προγραμμάτων πρόληψης στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ Μαθητείας) του Οργανισμού. Τα προγράμματα απευθύνονται τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Σχολών, όσο και ευρύτερα στην κοινωνία που την περιβάλει, γονείς μαθητών, διοικητικό προσωπικό, αυτοδιοίκηση κλπ. Στο διάστημα της πολυετούς συνεργασίας πραγματοποιήθηκαν 33 εργαστήρια βιωματικής εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή 537 εκπαιδευτικών και ωφελήθηκαν 6.000 μαθητές και 500 γονείς. Η συνεργασία επεκτείνεται επίσης και στον τομέα της απασχόλησης.

Η διημερίδα συνεχίζεται και αύριο στο αμφιθέατρο της Επαγγελματικής Σχολής Μοσχάτου (Θεσσαλονίκης 47).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved