ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διαμάχη για την απορρόφηση των κονδυλίων για την εκπαίδευση

 

Aθήνα 5.5.2011, 23:12

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε σημερινή ανακοίνωση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου, που κάνει λόγο για χαμηλή απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για την Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση το 2010, εκτίμηση που -σύμφωνα με τον ίδιο- στηρίζεται σε στοιχεία που του παρέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικότερα ο Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει τα στοιχεία παντελώς ανακριβή και τον Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης αναρμόδιο, ενώ κάνει λόγο για απορροφητικότητα 8,95% και όχι 2,52% που ανέφερε ο ευρωβουλευτής.

Με νεότερη ανακοίνωσή του ο κ. Παπανικολάου διατυπώνει την έκπληξή του για την απάντηση του υπουργείου Παιδείας και τονίζει ότι αυτό δεν θα πρέπει να είναι υπερήφανο για το ποσοστό 8,95% της απορρόφησης, ενώ διευκρινίζει ότι το ποσοστό 2,52% που ίδιος παρέθεσε αφορά ποσοστό επί του συνόλου του προγράμματος για το 2010. Παράλληλα καλεί το υπουργείο Παιδείας να απαντήσει αν μειώθηκαν ή όχι σε ποσοστό κάτω του 3% του ΑΕΠ οι δαπάνες για την εκπαίδευση στον προϋπολογισμό του 2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved