ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνάντηση για τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

 

Αθήνα 12.5.2011, 16:12

Η προώθηση και βελτίωση της πρακτικής άσκησης των μαθητών των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ βρέθηκαν την Τρίτη στο επίκεντρο συζήτησης μεταξύ της Διοίκησης του Οργανισμού και εκπροσώπων ομοσπονδιών και συνδέσμων επαγγελματιών από κλάδους που συνεργάζονται με τις ΕΠΑΣ, καθώς και των διευθυντών των εκπαιδευτικών μονάδων Μαθητείας του λεκανοπεδίου Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, οι εκπρόσωποι των εργοδοτών ζήτησαν την προσαρμογή των ειδικοτήτων των Σχολών προς τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και τον εμπλουτισμό των αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών, ενώ οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών ζήτησαν την  απλοποίηση των διαδικασιών για την απασχόληση των σπουδαστών και αναγνώρισαν την ανάγκη στήριξης του θεσμού της Μαθητείας. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της ανάγκης επίσπευσης της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΕΠΑΣ, καθώς και της αντιστοίχισης των ειδικοτήτων στην αγορά εργασίας με γνώμονα το βαθμό ευθύνης της κάθε ειδικότητας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι: 1) Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος, 2) Σύνδεσμος Εγκ/των Υδραυλικών Αθήνας, 3) Ομοσπονδία Ηλεκτροτεχνιτών Ελλάδος, 4) Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αττικής, 5) Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων, 6) Σύλλογος Επισκευαστών Αμαξωμάτων και Βαφέων Αυτ/των, 7) Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων, 8) Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, 9) Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος, 10) Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, 11) Ομοσπονδία Σωματείων Επιχειρήσεων Μαρμάρου Αττικής, 12) Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανών Οχημάτων, 13) Ομοσπονδία Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved