ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΠΘ: Παράνομη η παράταση εκλογής μελών ΔΕΠ

 

Αθήνα 13.5.2011, 18:23

Παράνομη κρίνει κάθε παράταση στις διαδικασίες εκλογής και εξέλιξης μελών ΔΕΠ η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αρνείται να εφαρμόσει τις σχετικές οδηγίες του υφυπουργού Παιδείας Ιωάννη Πανάρετου.

Σε επιστολή που απέστειλε στον κ. Πανάρετο, η Σύγκλητος αναφέρει ότι αποφάσισε ομόφωνα: "Να μην εφαρμοστούν οι οδηγίες σχετικά με εκκρεμείς διαδικασίες εκλογής ή εξέλιξης μελών ΔΕΠ που αναφέρονται στο σχετικό (α) έγγραφό σας, και να σας επισημάνει τα εξής: Οφείλουμε, να σας υπενθυμίσουμε ότι η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ρητά τα ελάχιστα και τα ανώτατα χρονικά όρια για τη διεξαγωγή κρίσεων για εκλογή ή εξέλιξη μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού. Επομένως, καμία επίσπευση ή καθυστέρηση των σχετικών διαδικασιών δεν είναι δυνατή σύμφωνα με το νόμο. Εξάλλου, εφόσον οι προβλεπόμενες προθεσμίες τηρούνται κανονικά, οι άνωθεν υποδείξεις ή χειραγωγήσεις, επιλεκτικές ή συλλήβδην, σχετικά με την ταχύτητα ή επιβράδυνση των κρίσεων αντενδείκνυνται απολύτως. Κατά τα λοιπά, αν έχετε πληροφορίες για οποιαδήποτε συναλλαγή ή άλλη παράνομη συμπεριφορά, σας καλούμε να μας τη γνωρίσετε άμεσα, ώστε να κινήσουμε τη διαδικασία αναζήτησης ποινικών ή πειθαρχικών ευθυνών".

"Ο νόμος καταργείται μόνο διά νόμου", δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και πρόσθεσε: "Δεν είναι δυνατόν ο υφυπουργός Παιδείας, ο οποίος είναι αυτός που εγγυάται τη νόμιμη λειτουργία των ΑΕΙ της χώρας, να προτρέπει σε παρανομία τις διοικήσεις των πανεπιστημίων. Είναι πρωτοφανές και γι αυτό η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την ανάκληση του εγγράφου αυτού".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved