ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Φοιτητές ταξιδεύουν

 

Αθήνα 20.5.2011, 8:48

Φοιτητές από 16 Πανεπιστήμια της νοτιοανατολικής Ευρώπης σας προσκαλούν να τους συνοδέψετε σε ένα ταξίδι 30 ημερών και να μοιραστείτε μαζί τους γνώσεις και εμπειρίες από 15 ευρωπαϊκές πόλεις.

Συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Wheeling EU Enlargment» που ξεκινά το Σάββατο 21 Μαΐου από τη Ρώμη και σκοπό έχει τη γνωριμία μεταξύ τους -και των διαφορετικών πολιτισμών που εκπροσωπεί ο καθένας- καθώς και την άμεση επαφή τους με τους κατοίκους των χωρών που θα επισκεφθούν και οι οποίες είτε είναι νέες μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είτε υπό ένταξη.

Ξεκινώντας από τη Ρώμη, με ένα ειδικά διαμορφωμένο πούλμαν, θα σταθμεύσουν διαδοχικά στις πόλεις Πάρμα, Λιουμπλιάνα, Ζάγκρεμπ, Βελιγράδι, Μπρέτσκο, Σαράγεβο, Ποντγκόριτσα, Τίρανα, Σκόπια, Σόφια, Βουκουρέστι, Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη πριν «τερματίσουν» στις 21 Ιουνίου στην Αθήνα.

Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού οι φοιτητές εξοπλισμένοι με βίντεο κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και μαγνητοφωνάκια θα καταγράφουν κάθε στιγμή και θα αναρτούν το υλικό στο web site www.wheelingeu.eu όπου καλούν τον καθένα να βιώσει μέσα από τα δικά τους μάτια την προσπάθεια εξοικείωσης των λαών με την ιδέα της Διεύρυνσης και με τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη αλλά και να κατανοήσουν τόσο των ομοιότητες όσο και τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους κατοίκους κάθε περιοχής, κυρίως  πάνω σε θέματα πολιτισμού και δημοσίου δικαίου.

Οι εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν, όπως υποδοχή από τους δημάρχους, διαλέξεις, επισκέψεις σε Μουσεία και αξιοθέατα, συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα κλπ, είναι προγραμματισμένες από τα τοπικά Πανεπιστήμια ενώ η άφιξή τους στην κάθε πόλη θα σηματοδοτεί και την έναρξη δραστηριοτήτων με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το  «Wheeling EU Enlargment - Οδικό ταξίδι επί 30 ημέρες γεμάτες δημόσιο δίκαιο και πολιτισμό» εντάσσεται στην θεματική «Raising awareness on the EU Enlargement towards the Western Balkans and Turkey» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οργανώνεται από το πρόγραμμα «Wheelpedia», του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (European Public Law Organization – EPLO) o οποίος εδρεύει στην Αθήνα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως εταίροι 16 Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Τουρκίας, της FYROM και της Αλβανίας, από τα οποία προέρχονται και οι φοιτητές.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο www.wheelingeu.eu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved