ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΟΣΔΕΠ: Αδιαφάνεια στο ερευνητικό πρόγραμμα "Θαλής"

 

Αθήνα 24.5.2011, 13:12

Την άμεση δημοσιοποίηση της βαθμολογίας όλων των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο ερευνητικό πρόγραμμα «Θαλής» και την αποστολή των εκθέσεων αξιολόγησης στους επιστημονικούς υπεύθυνους, ζητεί από το υπουργείο Παιδείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Η ΠΟΣΔΕΠ κατηγορεί το υπουργείο για αδιαφάνεια στα αποτελέσματα, καθώς αυτά περιλαμβάνουν μόνο κάποια στοιχεία για τις προτάσεις που πέρασαν την πρώτη φάση αξιολόγησης, χωρίς καμία βαθμολογία, χωρίς κανένα σχόλιο και -κυρίως- χωρίς καμία ενημέρωση αυτών που κατέθεσαν προτάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν, για τα σχόλια των κριτών (αν υπάρχουν), τη βαθμολογία τους κ.λπ.

"Πουθενά στον κόσμο δεν ανακοινώνονται αποτελέσματα αξιολόγησης προτάσεων χωρίς να επιστρέφεται σε όλους όσους υπέβαλαν πρόταση η αναλυτική βαθμολογία και τα σχόλια όχι απλά για το σύνολο αλλά και για την κάθε ενότητα της πρότασής τους. Η κοινοποίηση των αξιολογήσεων της κάθε πρότασης στον επιστημονικό υπεύθυνο είναι ουσιαστική προϋπόθεση ώστε να μην δημιουργούνται υπόνοιες σχετικά με την αντικειμενικότητα της αξιολόγησης ενώ επιπλέον συμβάλλει δυνητικά στην κατάθεση βελτιωμένων προτάσεων σε μελλοντικές προκηρύξεις απ’ όσους οι προτάσεις τους δεν έγιναν δεκτές", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved