ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διεθνής διάκριση για ερευνητή του ΑΠΘ


Αθήνα 24.5.2011, 13:48

Ως ο καλύτερος νέος ερευνητής για τη συμβολή του στην εξέλιξη της επιστήμης του Μηχανικού, στα θέματα σχεδιασμού κατασκευών έναντι πυρκαγιάς, διακρίθηκε ο υποψήφιος Διδάκτωρ του Εργαστήριου Μεταλλικών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Τσαλίκης.

Ο νέος ερευνητής βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Integrated Fire Engineering and Response, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα στις 29 και 30 Απριλίου 2011.

Η βράβευση αυτή έρχεται αμέσως μετά την, ιδιαίτερα, τιμητική κατάταξη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, στη θέση 50-100 στη διεθνή λίστα κατάταξης Τμημάτων Πανεπιστημίων Εταιρείας Quacquareli Symonds (QS), που ασχολείται με την ποιοτική κατάταξη Πανεπιστημίων και Τμημάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών του ΑΠΘ, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Χαράλαμπου Μπανιωτόπουλου, δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια ερευνητικά, μεταξύ άλλων, σε θέματα μελέτης της δομικής συμπεριφοράς των κατασκευών έναντι πυρκαγιάς (Fire Engineering and Structural Response).

Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος ερευνητής Χρήστος Τσαλίκης εκπροσώπησε το Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών και συμμετείχε στην παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας στο φετινό Διεθνές Συνέδριο. Διακρίθηκε μεταξύ ερευνητών από όλο τον κόσμο οι οποίοι ασχολούνται με θέματα σχεδιασμού κατασκευών έναντι πυρκαγιάς. Μετά από ψηφοφορία όλων των συμμετεχόντων για την υψηλή ποιότητα, την επιστημονική πληρότητα, την καινοτομία και την άριστη παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας, ο Χρήστος Τσαλίκης ανακηρύχτηκε για φέτος ως ο καλύτερος νέος ερευνητής (Best Young Researcher).

Η επιστημονική εργασία που παρουσίασε αφορούσε στη μελέτη συμπεριφοράς μεταλλικού στύλου σε περίπτωση πυρκαγιάς και εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη του Προέδρου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Καθηγητή Χαράλαμπου Μπανιωτόπουλου και του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Ευθύμιου Κολτσάκη.

Ο Χρήστος Τσαλίκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου, σε θέματα μεταλλικών κατασκευών. Το τελευταίο διάστημα εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, ως υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved