ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Έρευνα: Δυσοίωνες οι προοπτικές απασχόλησης των νέων δασκάλων
 

 

Αθήνα 6.6.2011, 14:52

Δυσοίωνες προδιαγράφονται οι επαγγελματικές προοπτικές των νέων δασκάλων, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων "Employ".

Η έρευνα προβλέπει μείωση του αριθμού των δασκάλων που απασχολούνται στα δημόσια σχολεία ως μόνιμοι ή αναπληρωτές κατά τα προσεχή χρόνια. Η μείωση μπορεί να συγκρατηθεί προσωρινά μέχρι το 2015, έτος που θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο ασφαλιστικό σύστημα, λόγω του αυξημένου αριθμού συνταξιοδοτήσεων και της αύξησης των ολοήμερων σχολείων.

Επιπλέον, πάντα σύμφωνα με την έρευνα, η αλλαγή του συστήματος διορισμών μέσω ΑΣΕΠ θα έχει ως αποτέλεσμα να σωρευτούν πολλοί δάσκαλοι στις λίστες αναπληρωτών, καθιστώντας δυσκολότερο τον διορισμό των νεοτέρων.

Συμπερασματικά, η έρευνα αποφαίνεται ότι οι φετινοί υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων που θα επιλέξουν τα παιδαγωγικά τμήματα πιθανότατα να συναντήσουν δυσχέρειες στην απορρόφησή τους στα δημόσια σχολεία, καθώς ήδη οι αδιόριστοι δάσκαλοι αυξήθηκαν κατά 24,54%. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την μείωση των σχολικών μονάδων κατά 12%, τον δραστικό περιορισμό των συνταξιοδοτήσεων και την αναλογία 1 προς 5 στις προσλήψεις (που δεν αποκλείεται να αυξηθεί), θα αυξήσει τον αριθμό των αδιόριστων δασκάλων που θα είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες των αναπληρωτών και θα δυσκολέψει τον διορισμό.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πλήρες κείμενο της έρευνας.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
H έρευνα (αρχείο pdf 1,23 mb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved