ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 



 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ορατό το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του ΤΕΙ Αθηνών

 

Αθήνα 8.6.2011, 19:43

Με τις σημερινές συνθήκες το ΤΕΙ Αθήνας είναι αδύνατο να λειτουργήσει και προφανώς το Σεπτέμβριο θα αναστείλει τη λειτουργία του, ενώ ενδεχομένως να προσφύγει και στη δικαιοσύνη.

Τα παραπάνω τονίζει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης Γιώργο Παπανδρέου και την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου το Συμβούλιο του Ιδρύματος, το οποίο κάνει λόγο και για στοιχεία που καταδεικνύουν την αδυναμία συγκεκριμένων μελών της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να διαχειριστούν την υφιστάμενη κατάσταση.

* Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι) ΑΘΗΝΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ- ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ  & ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Ταχ. Δ/νση : Αγ. Σπυρίδωνα, 122 10 ΑΙΓΑΛΕΩ, Τηλέφωνο : 210 53 85 560-3
Ημερομηνία: Αιγάλεω, 08-06-2011
E-mail : 
tmimagram@teiath.gr
Αριθμ. Πρωτοκ.: 6107
FAX : 210 5911590                                           
Βαθμός Προτεραιότητας: 
Βαθμός Ασφαλείας: 

Την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου

ΣΧΕΤ. : 
ΚΟΙΝ. : Την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
κ. Φώφη Γεννηματά
Τον Υφυπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
κ. Ιωάννη Πανάρετο
Την Υφυπουργό Παιδείας,  Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου
Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
κ. Βασίλειο Κουλαϊδή
Τον Ειδικό Γραμματέα Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
κ. Βασίλειο Παπάζογλου


Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας, κατά την αρ. 23/08-06-2011 συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει επιστολή στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιώργο Παπανδρέου καθώς και στην Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με σκοπό να τους καταστήσει κοινωνούς των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα. Η επιστολή έχει ως ακολούθως:


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η χώρα μας διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της νεώτερης ιστορίας της, διότι καθημερινά βιώνουμε τις τραγικές της συνέπειες σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Για το λόγο αυτό, αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όταν αυτές αποτελούν προϊόν ώριμης σκέψης, δηλαδή, όταν αυτές προκύπτουν έπειτα από λεπτομερή και αντικειμενική μελέτη των υφιστάμενων προβλημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης και όταν προτείνονται μέτρα τα οποία ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των Ιδρυμάτων.

Δυστυχώς, όμως καθημερινά έρχονται στο φως νέα στοιχεία που καταδεικνύουν την αδυναμία συγκεκριμένων μελών της ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ να διαχειριστούν την υφιστάμενη κατάσταση, γεγονός το οποίο, κάτω από τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες, συνιστά απειλή για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.  Συγκεκριμένα:

1. Είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα στις διάφορες αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, διότι πώς εξηγείται διαφορετικά ότι μας απευθύνονται διαρκώς  αλληλοαναιρούμενες εγκύκλιοι και αποφάσεις τις οποίες μας επιβάλλουν να εφαρμόσουμε. Με το αρ. πρωτ. Φ11/49247α/Ε5/ 21-04-2011 έγγραφο μας εστάλη η κατανομή των 2.800 θέσεων έκτακτου ΕΠ για όλα τα ΤΕΙ και φυσικά ο αριθμός αυτός ήταν μειωμένος κατά 30%. Στις 27-05-2011 μας απηύθυναν το αρ. πρωτ. Φ11/61090/Ε5/27-05-2011 έγγραφο με θέμα «Ζητούνται στοιχεία για ώρες διδασκαλίας τακτικού και έκτακτου ΕΠ», με σκοπό, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, να σχεδιαστεί η κατανομή των θέσεων ΕΠ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 σύμφωνα με το Ν. 1404/1983. Ακολούθως ο Υφυπουργός κ. Ιωάννης Πανάρετος μας έστειλε το αρ. πρωτ. 62555/Ε5/01-06-2011 έγγραφο, με θέμα «Θέσεις έκτακτου και ωρομίσθιου προσωπικού για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012». Ουσιαστικά δηλαδή σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός μας εστάλησαν τρία (3) έγγραφα, με το ίδιο θέμα, τα οποία όμως αναιρούσαν το ένα το άλλο.

Άραγε δεν υπάρχει συντονισμός ώστε να ασκείται μια ενιαία εκπαιδευτική πολιτική; Μήπως τελικά οι εγκύκλιοι και τα διάφορα έγγραφα που μας απευθύνει κάθε φορά η ηγεσία του Υπουργείου ΠΔΒΜΘ δεν αποσκοπούν στη διαχείριση των προβλημάτων, αλλά συνιστούν απόπειρες χειραγώγησής μας  και κατάργησης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της αυτοδιοίκησης των Ιδρυμάτων μας, όπως περιγράφεται στο άρθρο 1 παρ. 1 του Νόμου 1404/1983 και στο άρθρο 2 παρ. α και β του Νόμου 3549/2007;

2. Όταν το 2005 η παρούσα Διοίκηση ανέλαβε το ΤΕΙ Αθήνας, ο αριθμός του έκτακτου ΕΠ, τόσο από απόψεως αριθμού εκπαιδευτικών όσο και από απόψεως ωρών εβδομαδιαίως  ήταν σημαντικά μεγάλος, με αποτέλεσμα το Ίδρυμά μας να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και μάλιστα στην πληρωμή των εργαζομένων που είναι υποχρέωση κάθε εργοδότη.
Σήμερα, μετά από μεγάλες προσπάθειες της Διοίκησης, ο αριθμός του έκτακτου ΕΠ αλλά και ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας εβδομαδιαίως, έχουν μειωθεί στο 1/3, παρά το γεγονός ότι έχουν συνταξιοδοτηθεί περίπου 200 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αναπληρώθηκαν κατά 20%. Αυτό σημαίνει ότι το ΤΕΙ Αθήνας λειτουργεί υποδειγματικά, χωρίς να χρειάζεται υποδείξεις και παρεμβάσεις, διότι γίνεται σωστή διαχείριση των πόρων που του διατίθενται από την Πολιτεία για τη λειτουργία του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, το ΤΕΙ Αθήνας αυτή τη στιγμή δεν παρουσιάζει οικονομικό πρόβλημα. Εντούτοις ο κ. Υφυπουργός   αξιώνει περαιτέρω μειώσεις ωρών, διότι αυτό επιδιώκει ουσιαστικά με την επιστολή του, ίσως γιατί θεωρεί πως ένα Ίδρυμα είναι οικονομικά συμφέρον όταν είναι κλειστό.

3. Ο θεσμός του έκτακτου ΕΠ ήρθε για να καλύψει εκπαιδευτικές ανάγκες, διότι όταν άρχισε να ισχύει ο Ν. 1404/1983, ο αριθμός των μελών μόνιμου ΕΠ ήταν σημαντικά μικρός. Σήμερα όμως, έπειτα από τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις, ο αριθμός των μελών μόνιμου ΕΠ έχει μειωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία από τη μη αναπλήρωσή τους, με συνέπεια να καταφεύγουμε στην πρόσληψη έκτακτου ΕΠ. Ακόμη και αν υπήρχε ικανός αριθμός μελών μόνιμου ΕΠ, ενδεχομένως να υφίστατο πάλι η ανάγκη πρόσληψης έκτακτου ΕΠ,  το οποίο θα αναλάμβανε τη διδασκαλία εξειδικευμένων μαθημάτων.

4. Οι συνεχείς περικοπές στις χρηματοδοτήσεις κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2009-2010 και 2010-2011 έφτασαν το 50% περίπου. Άραγε πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πολιτική αυτή εκτός από πολιτική οργανωμένης εξόντωσης, αφού εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε δεν μένει παρά να κλείσουμε τα Ιδρύματά μας. Δυστυχώς όμως ο αρμόδιος Υφυπουργός έντεχνα μας οδηγεί στην αυτοχειρία.

5. Το ΤΕΙ Αθήνας αλλά και όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας λειτουργούν με ειδικό νόμο-πλαίσιο.  Στα ΤΕΙ εφαρμόζεται ο Ν. 1404/1983, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, και σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 1 του νόμου αυτού τα ΤΕΙ «…είναι πλήρως αυτοδιοικούμενα σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 5 του Συντάγματος». Τα ΤΕΙ λειτουργούν με δικό τους προϋπολογισμό, ο οποίος εγκρίνεται από τη Συνέλευση κάθε Ιδρύματος, έπειτα από υποδείξεις του Υπουργείου Οικονομικών. Στη συνέχεια ο προϋπολογισμός εγκρίνεται από το ΥΠΔΒΜΘ και τέλος από το Υπουργείο Οικονομικών. Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, αφού ο προϋπολογισμός του ΤΕΙ Αθήνας πήρε την αρχική του έγκριση, τροποποιήθηκε λόγω μείωσης των πιστώσεων κατά 30% και αφού ακολούθησε νέα τροποποίηση, του εδόθη και η τελική έγκριση.
Ο προϋπολογισμός αυτός κατανέμεται σε τρεις κωδικούς: α) Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, β) Λειτουργικών Δαπανών και γ)  Σίτισης. Προφανώς λοιπόν έχει εγκριθεί οριστικά ο προϋπολογισμός και για το έκτακτο ΕΠ, αφού έχει υποστεί ήδη τις σχετικές μειώσεις. Έτσι καλείται το Ίδρυμα να λειτουργήσει στα πλαίσια του προϋπολογισμού του και των επιχορηγήσεων που λαμβάνει και οι οποίες ανά μήνα ανέρχονται σε 7%. Συνεπώς  κάθε Ίδρυμα, μέσα στα πλαίσια της ορθής διαχείρισης, θα πρέπει να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό του και φυσικά ουδεμία εγκύκλιος μπορεί να αναιρέσει ή να υποκαταστήσει το νομικό πλαίσιο και το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων μας.

6. Στο άρθρο 13 του Νόμου 1404/1983 αναφέρεται λεπτομερώς η διαδικασία καθώς και ο τρόπος πρόσληψης του έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Είναι λοιπόν δυνατόν το άρθρο αυτό να καταργηθεί με μια εγκύκλιο του αρμόδιου Υφυπουργού;

7. Ο κ. Υφυπουργός κατάργησε τελείως αυθαίρετα τις μονιμοποιήσεις και τις εξελίξεις, οι οποίες δεν επέφεραν καμία οικονομική επιβάρυνση, καθώς επίσης τους διορισμούς  και τις προκηρύξεις του μόνιμου ΕΠ, παρά τη ρητή εγκύκλιο του κ. Ραγκούση περί του αντιθέτου. Με τις δηλώσεις του  ο κ. Υφυπουργός διαβεβαίωνε πως «όσοι έχουν εκλεγεί θα διοριστούν», όπως επίσης ότι «έχουν προχωρήσει όλοι οι διορισμοί που ήταν σε εκκρεμότητα στο Υπουργείο καθώς και οι μονιμοποιήσεις και οι εξελίξεις». Μέχρι σήμερα ουδεμία εξέλιξη υπήρξε, παρά το ότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι οι σχετικές αποφάσεις της Διοίκησης του Ιδρύματος πρέπει να υλοποιούνται εντός τεσσάρων μηνών. Για το λόγο αυτό μάλιστα το ΤΕΙ Αθήνας βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη χωρίς δική του υπαιτιότητα.
Δεν είναι δυνατόν τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια να αντιμετωπίζονται σαν μικρό δημοτικό σχολείο ή λύκειο, το οποίο μπορεί κάλλιστα να κλείσει χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

8. Εδώ και έξι περίπου μήνες και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας εκκρεμεί η υπογραφή του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΤΕΙ Αθήνας, ο οποίος βρίσκεται  όλο το διάστημα αυτό στο γραφείο του κ. Υφυπουργού και δεν υπογράφεται  παρά το γεγονός ότι διαμορφώθηκε σε Προεδρικό Διάταγμα με δική του εντολή.

9. Ο κ. Υφυπουργός, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί στο ΥΠΔΒΜΘ πριν ένα χρόνο περίπου, μας είχε δηλώσει ότι η επίλυση του θέματος που αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ αποτελεί πολιτική απόφαση. Το ζήτημα αυτό εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα.

10. Ο Νόμος 3549/2007 δίνει τη δυνατότητα συμπλήρωσης των εκλεκτορικών σωμάτων με έναν εξωτερικό εκλέκτορα. Οι απόψεις όμως του κ. Υφυπουργού είναι τελείως διαφορετικές. Εάν δε συμπληρωθεί το εκλεκτορικό σώμα με εξωτερικό εκλέκτορα,  μπλοκάρονται όλες οι σχετικές διαδικασίες. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε αποτελεί δημοκρατική διαδικασία και εφαρμογή του νόμου.

11. Οι ανεπιτυχείς παρεμβάσεις του κ. Υφυπουργού έχουν προκαλέσει πλήθος προβλημάτων στη λειτουργία των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, στα Ερευνητικά Προγράμματα «ΘΑΛΗΣ» και «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», με συνέπεια να μην υπάρχει απορρόφηση. Από τη μια περικόπτει τον τακτικό προϋπολογισμό και από την άλλη μπλοκάρει την απορροφητικότητα των προγραμμάτων. Άραγε τι επιδιώκει; Μήπως θέλει να μας υποβάλει σε δοκιμασίες αντοχής;

12. Είναι τουλάχιστον προκλητικό ένας Υφυπουργός να ασκεί κριτική στους πάντες χωρίς μάλιστα να κάνει ο ίδιος την αυτοκριτική του για να εντοπίσει τα δικά του λάθη. Αυτό όμως που προκαλεί απορία είναι πώς είναι δυνατό να του επιτρέπεται να διαχειρίζεται τόσο σοβαρά ζητήματα, όταν μάλιστα έχει υποπέσει σε τόσα σφάλματα κι έχει προκαλέσει τόσα προβλήματα. Πώς είναι δυνατό να του επιτρέπεται να υποκαθιστά τους νόμους και να αποφασίζει για  το μέλλον των Ιδρυμάτων μας; Ας μας απαντήσει λοιπόν ο κ. Υφυπουργός, πώς είναι δυνατό να λειτουργήσει ένα Τμήμα, που διαθέτει μόνο 15 μέλη ΕΠ, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον έκτακτο ΕΠ; Άραγε με ποιο στατιστικό κριτήριο προέκυψε ο αριθμός αυτός; Για ποιο λόγο ο αριθμός αυτός παραμένει ίδιος για ένα Τμήμα με 2.000 σπουδαστές και για ένα άλλο με 200; Γιατί το αντίστοιχο κριτήριο στα Πανεπιστήμια είναι 25 μέλη ΔΕΠ, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι στα Πανεπιστήμια υπηρετούν πολλαπλάσια μέλη ΔΕΠ από ότι στα ΤΕΙ και ότι στα ΤΕΙ τα εργαστήρια καταλαμβάνουν σημαντικό τμήμα των σπουδών τους;

13. Προφανώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία δεν είναι δυνατό να επιλυθούν όταν ο κ. Υφυπουργός επιδεικνύει συμπεριφορά, σύμφωνα με την οποία όλοι ανεξαιρέτως οι Πρόεδροι, οι Πρυτάνεις και οι Καθηγητές θεωρούνται αναξιόπιστοι.
Εάν υπάρχουν προβλήματα στα Προγράμματα Σπουδών των Τμημάτων, οφείλει να ζητήσει επίσημα να γίνουν όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις ή τροποποιήσεις. Με τον τρόπο αυτό, θα εκλείψει το φαινόμενο κατά το οποίο για να καταστεί κάποιος πτυχιούχος, θα πρέπει να έχει περάσει προηγουμένως ένα πλήθος μαθημάτων. Αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα Τμήματα ακολουθούν την ίδια τακτική. Υπάρχουν και Τμήματα τα οποία λειτουργούν υποδειγματικά και επιδιώκουν τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας του προσφερόμενου εκπαιδευτικού έργου.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις πραγματικές δυνατότητες των Ιδρυμάτων μας αλλά για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι όλα τα Τμήματά μας προσεγγίζουν το επιθυμητό επίπεδο σπουδών, θα πρέπει ο κ. Υφυπουργός να μας επιτρέψει τα περιθώρια να λειτουργήσουμε ελεύθερα χωρίς διαρκείς παρεμβάσεις και περικοπές των οικονομικών μας πόρων.
Εάν πράγματι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υφίστανται διαχειριστικά ή άλλα προβλήματα σε συγκεκριμένα Ιδρύματα, τότε θα πρέπει άμεσα να διατάξει τον απαραίτητο διαχειριστικό έλεγχο στα Ιδρύματα αυτά και όχι να καταφεύγει στη γενικευμένη αποστολή εγκυκλίων με τις οποίες ζητά συνέχεια τα ίδια στοιχεία αφήνοντας έμμεσα αιχμές για έλλειψη διαφάνειας και ορθής διαχείρισης.

14. Ανατρέχοντας στα στοιχεία που ζητά ο κ. Υφυπουργός έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

I. Όλα τα Τμήματα χρειάζονται έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό.
II. Τα μέλη του μόνιμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού που υπηρετούν σε κάθε Τμήμα του ΤΕΙ είναι γνωστά στις Υπηρεσίες του Υπουργείου ΠΔΒΜΘ, διότι τα σχετικά στοιχεία έχουν σταλεί κατ’ επανάληψη.
III. Τα μαθήματα που θα διδάξει κάθε έκτακτος ή ωρομίσθιος εκπαιδευτικός δεν είναι δυνατόν να είναι γνωστά παρά μόνον τον Οκτώβριο, όταν θα έχουν γίνει οι αναθέσεις. Μέχρι τέλος Ιουνίου εξελίσσονται οι προκηρύξεις του έκτακτου ΕΠ , θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των υποψηφίων και  στη συνέχει θα γίνουν οι αναθέσεις.
IV. Τα στοιχεία που αφορούν στα υποχρεωτικά μαθήματα και στα μαθήματα επιλογής έχουν ζητηθεί και από τον Ειδικό Γραμματέα κ. Παπάζογλου και έχουν σταλεί σε αυτόν. Συνεπώς μπορούν  να  αναζητηθούν εκεί.
V. Σε ό,τι αφορά στα 15 μέλη ΕΠ για κάθε Τμήμα, σας ενημερώνουμε ότι στο ΤΕΙ Αθήνας φοιτούν 28.000 σπουδαστές. Όταν το 80% αυτών παρακολουθούν μαθήματα κανονικά, γίνεται σαφές ότι για να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα κάθε Τμήμα χρειάζεται 400-550 ώρες εβδομαδιαίως, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε Τμήματος. Με το σκεπτικό ότι ο μέσος όρος διδασκαλίας του μόνιμου ΕΠ κυμαίνεται από 10 έως 16 ώρες την εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι για τη λειτουργία κάθε  Τμήματος απαιτούνται 31-43 μέλη ΕΠ. Συνεπώς με 15 μέλη ΕΠ επιβάλλεται σημαντικός αριθμός μελών έκτακτου ΕΠ για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία.

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ ημών και του κ. Υφυπουργού:
 Του δόθηκε μια ευκαιρία και τα μέσα να διαχειριστεί σοβαρότατα εκπαιδευτικά προβλήματα. Αντί  όμως να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεργαστεί με τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, αυτός προτιμά να πειραματίζεται εκ του ασφαλούς.

Από την άλλη πλευρά, εμείς, η εκλεγμένη διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας, έχουμε δεσμευτεί ηθικά απέναντι στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος που μας εμπιστεύτηκαν τη Διοίκηση του Ιδρύματος και αγωνιζόμαστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Ειδικά στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε, οφείλουμε περισσότερο από ποτέ να  διασφαλίσουμε το μέλλον των εκπαιδευτικών, των διοικητικών υπαλλήλων και κυρίως των χιλιάδων σπουδαστών μας.

Το ΤΕΙ Αθήνας έχει διανύσει μια μακρά πορεία κι όλοι εμείς που το υπηρετούμε έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου, για να είναι σήμερα το Ίδρυμά μας σε θέση να προσφέρει στους Έλληνες σπουδαστές υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και να θεωρείται υπόδειγμα τεχνολογικού ιδρύματος, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από τις συνεχείς εξωτερικές αξιολογήσεις.  Όταν λοιπόν ο κ. Υφυπουργός βάλλει κατά του ΤΕΙ Αθήνας, πρέπει να είναι προετοιμασμένος για πραγματική μάχη, διότι δε σκοπεύουμε να παραδοθούμε αμαχητί.

Το ΤΕΙ Αθήνας με τις σημερινές απαιτήσεις του ΥΠΔΒΜΘ είναι αδύνατο να λειτουργήσει και προφανώς το Σεπτέμβριο θα αναστείλει τη λειτουργία του και δε θα  εγγράψει κανένα σπουδαστή. Είναι τελείως αδιανόητο να διακόπτεται η λειτουργία του Ιδρύματός μας λόγω εσφαλμένων στατιστικών στοιχείων, όταν μάλιστα  έχει κατορθώσει να λειτουργεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο υπό τις ιδιαίτερα αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα.

Τέλος επισημαίνουμε ότι, εάν χρειαστεί θα καταφύγουμε ακόμη και στη δικαιοσύνη με σκοπό να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Ιδρύματός μας.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:
-κ. Πρόεδρο
-κ.κ. Αντιπροέδρους
-κ. Γενικό Γραμματέα
-Διευθυντές Σχολών και ΚΞΓΦΑ
-Προϊσταμένους Τμημάτων
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙ  ΑΘΗΝΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΝΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved