ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αναμορφώνεται ο θεσμός των ΤΑΔ - ΕΤΑΔ
 

 

Αθήνα 8.6.2011, 20:21

Στην αναμόρφωση του θεσμού λειτουργίας των Τμήματων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ Γυμνασίου) και των Ειδικών Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΕΤΑΔ Λυκείου) και του Σχολικού Αθλητισμού προχωρεί το υπουργείο Παιδείας. Το νέο πλαίσιο θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2012 - 2013, ενώ η επομένη σχολική χρονιά, 2011- 2012 θα είναι μεταβατική περίοδος.

Με εγκύκλιο της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου ορίζονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ, καθώς και ο αριθμός των μαθητών - αθλητών ανά άθλημα, ατομικό και ομαδικό, που θα ισχύσουν στη μεταβατική περίοδο.

Για το νέο θεσμικό πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού, θα ξεκινήσει άμεσα ευρεία διαβούλευση του υπουργείου με όλους τους εμπλεκομένους φορείς εκπαίδευσης και αθλητισμού, αλλά και τους μαθητές και γονείς μέσω του OpenGov.

"Το υπουργείο Παιδείας αναμορφώνει τη Φυσική Αγωγή και τον σχολικό Αθλητισμό, στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση, τόσο της Αθλητικής Διευκόλυνσης για μαθητές- αθλητές υψηλού επιπέδου, όσο και του συνολικού πλαισίου των Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων. Ο σχολικός αθλητισμός επαναπροσδιορίζεται. Στόχος του εγχειρήματος είναι όλο και περισσότερα παιδιά να μετέχουν σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την εγκύκλιο.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η εγκύκλιος (αρχείο pdf 92 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved