ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Στροφή στην τεχνική εκπαίδευση για πιστοποιημένες υπηρεσίες

 

Αθήνα 9.6.2011, 15:23

Το ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού που κατευθύνεται στην Τεχνική Εκπαίδευση και που σήμερα φτάνει μόλις το 25%, έναντι 75% που κατευθύνεται στο Γενικό Λύκειο, πρέπει να αυξηθεί βαθμιαία, με στόχο την είσοδο στην αγορά εργασίας νέων, που θα παρέχουν τις απαραίτητες για την ανάπτυξη της χώρας πιστοποιημένες υπηρεσίες, κυρίως μεσαίου επιπέδου. Αυτό το κενό καλούνται να καλύψουν οι μελλοντικοί απόφοιτοι του Τεχνολογικού Λυκείου».

Τα παραπάνω τόνισε ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλης Κοντογιάννης, κατά την παρουσίαση της πρότασης του υπουργείου για το «Τεχνολογικό Λύκειο» στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τα μέλη του ΣΠΔΕ και οι εκπρόσωποι των φορέων τοποθετήθηκαν θετικά στην πρόταση του υπουργείου, την οποία χαρακτήρισαν «συστημική και ολοκληρωμένη», που συνθέτει τις ομόφωνες προτάσεις που διατύπωσε το ΣΠΔΕ, το 2009, καθώς και τα ευρήματα πρόσφατης ειδικής επιστημονικής έρευνας πεδίου, που διεξήχθη στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Όπως επισημάνθηκε, «οι μαθητές θα φοιτούν, πλέον, σε έναν τύπο σχολείου, που θα παρέχει πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης. Ενός σχολείου που -για πρώτη φορά- θα απελευθερώνει την πρόσβαση προς τις άλλες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες, εκπαιδευτικές βαθμίδες».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved