ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εξετάσεις για ταλέντα υποκριτικής

 

Αθήνα 22.6.2011, 20:31

Εξετάσεις για την κατ΄ εξαίρεση εισαγωγή στο πρώτο έτος των Ανωτέρων Σχολών Δραµατικής Τέχνης (Τμήμα Υποκριτικής) υποψηφίων σπουδαστών που δεν κατέρχουν Απολυτήριο Λυκείου ή εξαταξίου Γυµνασίου παλαιού τύπου και είναι προικισµένοι στη Δραµατική Τέχνη (ταλέντα), θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στο ''Θέατρο του Ήλιου'' - Φρυνίχου 10, Πλάκα - Αθήνα την Πέµπτη 1η Σεπτεµβρίου 2011 και από ώρα 10.00 π.µ.

Ο υποψήφιος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στο Υπουργείο (Μπουµπουλίνας 20-22, 101 86 Αθήνα), έως και 15 Ιουλίου 2011, συνοδευόµενη απαραίτητα µε τα εξής δικαιολογητικά:
- Επικυρωµένη φωτοτυπία αστυνοµικής ταυτότητας ή επικυρωµένη φωτοτυπία διαβατηρίου. Εάν δεν προκύπτει το πατρώνυµο από το διαβατήριο, θα πρέπει να αποδεικνύεται µε την υποβολή πρόσθετου επίσηµου δικαιολογητικού.
- Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86, ότι έχει διακόψει τις σπουδές του στο Γυµνάσιο ή Λύκειο (τάξη και έτος διακοπής φοίτησης). Δυνατότητα συµµετοχής στις εξετάσεις, έχουν οι γεννηθέντες µέχρι 30.6.1994.

Η αίτηση µπορεί να υποβληθεί αυτοπροσώπως, ή µέσω εξουσιοδοτηµένου εκπροσώπου, ή µε συστηµένη επιστολή. Αίτηση συµµετοχής υποψηφίου που δεν συνοδεύεται από τα απαιτούµενα δικαιολογητικά ή δεν έχει υποβληθεί εντός της προβλεπόµενης προθεσµίας δεν λαµβάνεται υπόψη κατά την κατάρτιση του πίνακα υποψηφίων.

Τα µαθήµατα στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι, είναι:
α. Υποκριτική (δύο µονόλογοι της επιλογής τους)
β. Απαγγελία ενός ποιήµατος και ένα τραγούδι (της επιλογής τους)
γ. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας  (προφορικά).

Επιτυχόντες θεωρούνται αυτοί που έχουν ουσιαστικά προσόντα Θεατρικής Τέχνης, δηλαδή καλή άρθρωση και καθαρότητα φωνής, εκφραστικότητα και σκηνική εµφάνιση και έλαβαν σε καθένα από τα ανωτέρω µαθήµατα τουλάχιστον το βαθµό πέντε στη δεκάβαθµη κλίµακα. Αν ο υποψήφιος δεν προσέλθει για εξέταση ή αποκλειστεί από την Επιτροπή για οποιαδήποτε αιτία λαµβάνει µονάδα.

Τα αποτελέσµατα των εξετάσεων εκδίδονται µετά την κύρωση από το υπουργείο Πολιτισµού και Τουρισµού του ονοµαστικού πίνακα των εισαγοµένων, που θα καταρτίσει η εξεταστική Επιτροπή. Ο πίνακας ανακοινώνεται στο κτήριο της οδού Ρεθύµνου 1, Αθήνα και στο διαδικτυακό τόπο www.yppo.gr.

Μετά την έκδοση των αποτελεσµάτων, το Υπουργείο Πολιτισµού και Τουρισµού χορηγεί βεβαίωση στους επιτυχόντες, µε την οποία εγγράφονται σε οποιαδήποτε Σχολή επιθυµούν να φοιτήσουν.

Οι υποψήφιοι κατά την έναρξη και διάρκεια των εξετάσεων πρέπει να έχουν µαζί τους την αστυνοµική τους ταυτότητα ή άλλο επίσηµο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved