ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εισαγωγή σπουδαστών στις Ανώτερες Σχολές Δραµατικής Τέχνης

 

Αθήνα 22.6.2011, 20:43

Την διενέργεια των εισαγωγικών εξετάσεων υποψηφίων σπουδαστών των Ανωτέρων Σχολών Δραµατικής Τέχνης (Τµήμα Υποκριτικής), για το σχολικό έτος 2011-2012, προκηρύσσει το υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από Επιτροπή του υπουργείου, στο ''Θέατρο του Ήλιου'' (Φρυνίχου 10, Πλάκα - Αθήνα) για τα µαθήµατα «Υποκριτική» και «Απαγγελία - Τραγούδι» από 8 Σεπτεµβρίου 2011, ηµέρα Πέµπτη και ώρα 09.00. Αλφαβητικός πίνακας των εξεταζοµένων κατά ηµέρα για τα µαθήµατα Υποκριτικής και Απαγγελίας - Τραγουδιού θα καταρτιστεί από τη Διεύθυνση Θεάτρου και Χορού του Υπουργείου Πολιτισµού και Τουρισµού και θα αναρτηθεί την 1η Σεπτεµβρίου 2011 στο κτήριο της οδού Ρεθύµνου 1, Αθήνα και στο διαδικτυακό τόπο του www.yppo.gr.

Μετά την ολοκλήρωση των προφορικά εξεταζόµενων µαθηµάτων, θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα η ηµεροµηνία, ο τόπος και η ώρα διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων στο µάθηµα «Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις ιστορίας θεάτρου και λογοτεχνίας» µε ανακοίνωση της αρµόδιας Διεύθυνσης.

Η αίτηση συµµετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις υποβάλλεται στο Υπουργείο Πολιτισµού και Τουρισµού, Μπουµπουλίνας 20-22, 101 86, Αθήνα, έως και 15 Ιουλίου 2011, συνοδευόµενη απαραίτητα από τα εξής δικαιολογητικά:
- Απολυτήριο Λυκείου του Ν. 1566/85 ή απολυτήριο εξαταξίου Γυµνασίου ή άλλης ισότιµης Σχολής της ηµεδαπής ή αλλοδαπής σε αντίγραφο ή φωτοτυπία επικυρωµένη από επίσηµη Αρχή. Για τα απολυτήρια που προέρχονται από Σχολές της αλλοδαπής απαιτείται βεβαίωση αντιστοιχίας τους µε απολυτήρια Λυκείου της ηµεδαπής, η οποία χορηγείται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Β΄ βάθµιας Εκπαίδευσης.
- Επικυρωµένη φωτοτυπία αστυνοµικής ταυτότητας ή επικυρωµένη φωτοτυπία διαβατηρίου. Στην περίπτωση που δεν προκύπτει το πατρώνυµο από το διαβατήριο, θα πρέπει να αποδεικνύεται µε την υποβολή πρόσθετου επίσηµου δικαιολογητικού.

Η αίτηση µπορεί να υποβληθεί αυτοπροσώπως, ή µέσω εξουσιοδοτηµένου εκπροσώπου, ή µε συστηµένη επιστολή. Αίτηση συµµετοχής που δεν συνοδεύεται από τα απαιτούµενα δικαιολογητικά ή δεν έχει υποβληθεί εντός της προβλεπόµενης προθεσµίας δεν λαµβάνεται υπόψη κατά την κατάρτιση του πίνακα υποψηφίων.

Τα εξεταζόµενα µαθήµατα, είναι τα εξής:
α. Υποκριτική
• Ένας µονόλογος (της επιλογής των υποψηφίων) από το αρχαίο δράµα, το κλασσικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο.
• Ανάγνωση ενός κειµένου που θα αποδοθεί σύµφωνα µε τις οδηγίες και υποδείξεις της Εξεταστικής Επιτροπής (το κείµενο θα δοθεί έγκαιρα την ηµέρα της εξέτασής των υποψηφίων)
β. Απαγγελία ενός ποιήµατος και ένα Τραγούδι (της επιλογής των υποψηφίων)
γ. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας (γραπτά). Το µάθηµα θα εξεταστεί στην ελληνική γλώσσα µε τα στοιχεία του ελληνικού αλφαβήτου.

Επιτυχόντες θεωρούνται αυτοί που έχουν ουσιαστικά προσόντα Θεατρικής Τέχνης, δηλαδή καλή άρθρωση και καθαρότητα φωνής, εκφραστικότητα και σκηνική εµφάνιση και έλαβαν σε καθένα από τα ανωτέρω µαθήµατα τουλάχιστον το βαθµό πέντε στη δεκάβαθµη κλίµακα.

Αν ο υποψήφιος δεν προσέλθει για εξέταση σε µαθήµατα του προγράµµατος ή
αποκλειστεί από την επιτροπή για οποιαδήποτε αιτία, λαµβάνει µονάδα.

Τα αποτελέσµατα των εξετάσεων εκδίδονται µετά την κύρωση από το Υπουργείο Πολιτισµού και Τουρισµού των ονοµαστικών πινάκων των εισαγοµένων, που θα καταρτίσει η εξεταστική Επιτροπή. Οι πίνακες ανακοινώνονται στο κτήριο της οδού Ρεθύµνου 1, Αθήνα και στο διαδικτυακό τόπο www.yppo.gr.

Οι υποψήφιοι κατά την έναρξη και διάρκεια των εξετάσεων πρέπει να έχουν
µαζί τους την αστυνοµική τους ταυτότητα ή άλλο επίσηµο αποδεικτικό της
ταυτότητάς τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved