ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δεν συμφωνεί με τον προτεινόμενο τρόπο διοίκησης των ΑΕΙ

 

Αθήνα 4.7.2011, 18:32

Αμφιβολίες για την λειτουργικότητα του διοικητικού σχήματος των ΑΕΙ που προτείνει το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, εκφράζει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης.

"Εχω την εντύπωση ότι οι διοικητικές δομές που προτείνονται, ενδεχομένως θα περιορίσουν, αντί να ενισχύσουν, τη διαφάνεια, καθώς βασίζονται σε ένα ερμαφρόδιτο μείγμα «εκλεγμένων - διορισμένων» που ενδεχομένως να ταίριαζε στις ανώνυμες εταιρείες που συγκροτεί το Ελληνικό Δημόσιο, όμως δεν ταιριάζει στα Πανεπιστήμια μας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Κατά το κ. Καρτάλη, "αυτό που έχουν ανάγκη τα Πανεπιστήμια είναι από δομές που ενισχύουν τη διαφάνεια στη λειτουργία τους και έτσι αντιμετωπίζουν καταγεγραμμένες παθογένειες".

Ο βουλευτής υπενθυμίζει ότι έχει προτείνει το Συμβούλιο Διοίκησης να έχει το χαρακτήρα του Συμβουλίου Στήριξης και Ελέγχου, δηλαδή να συμπληρώνει και να ελέγχει τη λειτουργία των (εκλεγμένων) Πρυτανικών αρχών, ενώ εκφράζει ενστάσεις και για τη μείωση του χρόνου χορήγησης του πρώτου πτυχίου, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικές ταχύτητες μέσα στο ίδιο σύστημα παροχής προπτυχιακής εκπαίδευσης.

Τέλος, ως θετικές κρίνει τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την στήριξη των φοιτητών και την αξιολόγηση των καθηγητών, ενώ συνιστά γενναιότητα στην συγχώνευση σχολών και τμημάτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved