ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ισότιμο των ελληνικών Πανεπιστημίων το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

Αθήνα 11.7.2011, 17:14

Ισότιμο και ομοταγές των ελληνικών Πανεπιστημίων είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, επισημαίνει ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με αυτή, το Πανεπιστήμιο είναι επίσημα εγγεγραμμένο στο Μητρώο Πανεπιστημίων του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ με απόφαση του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) της Ελλάδας, έχει κριθεί ισότιμο και ομοταγές των ελληνικών Πανεπιστημίων. Ισότιμο με τις Νομικές Σχολές της Ελλάδας έχει κριθεί και το τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου, ο τίτλος σπουδών του οποίου έχει και αντιστοιχία με τους τίτλους σπουδών της Νομικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Πρόσφατα η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε την υπογραφή συμφωνίας ανταλλαγής φοιτητών και καθηγητών με το πρόγραμμα Erasmus, που σημαίνει ότι οι φοιτητές του νομικού τμήματος θα μπορούν για ένα τουλάχιστον εξάμηνο να φοιτούν και στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιου Κύπρου είναι επίσης μέλος του μεγαλύτερου Διεθνούς Πανεπιστημιακού Οργανισμού, στον οποίον συμμετέχουν 43 Πανεπιστήμια που λειτουργούν σε 21 χώρες.

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει τέσσερις σχολές, είκοσι έξι τμήματα, τέσσερα μεταπτυχιακά προγράμματα και διδακτορικά. Συνολικά λειτουργούν είκοσι έξη τμήματα σπουδών, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Μάλιστα κάποια τμήματα, όπως της Νομικής, της Ψυχολογίας και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, τα μαθήματα γίνονται και στις δύο γλώσσες.

Στο τμήμα Νομικής διδάσκεται -μεταξύ άλλων- Νομολογία των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, καθώς και Ιατρικό Δίκαιο.

Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι διαμορφωμένο σε αντιστοιχία με τα μαθήματα της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το πτυχίο του νομικού τμήματος είναι αντίστοιχο εκείνου των Νομικών Σχολών των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Με βάση τα δεδομένα της αναγνώρισης της ισοτιμίας, αλλά και της αντιστοιχίας των σπουδών, οι απόφοιτοι πτυχιούχοι του τμήματος Νομικής έχουν την δυνατότητα εγγραφής στο Δικηγορικό Σύλλογο Κύπρου, αλλά και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδος και των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές, για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.euc.ac.cy, αλλά και στο γραφείο εισδοχής φοιτητών στο τηλ.: 00 3572213000.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved