ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οικολόγοι - Πράσινοι: Να μην κλείσουν Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 

Αθήνα 28.7.2011, 20:43

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει και να συγχωνεύσει, με αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας όπως αναφέρουν, 22 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) από τα 64 που λειτουργούσαν σε όλη τη χώρα.

"Ουσιαστικά η κυβέρνηση κλείνει πάνω από το ένα τρίτο των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Για την απόφαση αυτή επικαλείται «οργανωτικές αδυναμίες» και «εξοικονόμηση». Όλη κι όλη η «εξοικονόμηση» είναι όμως οι μισθοί των 100 εκπαιδευτικών που στελέχωναν τα Κέντρα που κλείνει, καθώς τα έξοδα λειτουργίας τους καλύπτονταν από ευρωπαϊκά κονδύλια. Οπότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να απορροφήσει ευρωπαϊκά κονδύλια είτε επιλέγει πολιτικά να υποβαθμίσει την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση",  επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει: "Η υποβάθμιση αυτή έρχεται την ίδια περίοδο με τις αποφάσεις της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα και να διευκολύνει fast track επενδύσεις μεγάλων συμφερόντων αγνοώντας τους περιβαλλοντικούς όρους, καταργώντας τις περιβαλλοντικές μελέτες, εκποιώντας με βίαιες αλλαγές χρήσεων γης ελεύθερους χώρους, παραλίες και τη φύση της χώρας. Εντυπωσιακό είναι ότι περιοχές - «φιλέτα» για τέτοια συμφέροντα, είτε μένουν χωρίς καθόλου Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθόλου (Ρόδος, Χανιά), είτε καταργείται πάνω από 50% των ΚΠΕ που είχαν μέχρι τώρα: ενδεικτικά στην Κρήτη, όπου επιδιώκεται η επαναφορά της αμαρτωλής επένδυσης στο Κάβο Σίδερο μαζί με άλλες παρόμοιες, καταργούνται 4 από τα 7 υπάρχοντα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η προστασία της φύσης, η στροφή στην τοπική παραγωγή βιολογικών προϊόντων, την ανανεώσιμη  ενέργεια, την αλλαγή καταναλωτικού μοντέλου, μπορούν να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και να δώσουν διέξοδο απέναντι στο χρέος και τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Αν η κυβέρνηση πίστευε σε μια τέτοια στροφή, όχι μόνο δε θα έκλεινε τα 22 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αλλά να δημιουργήσει και άλλα (ένα τουλάχιστον σε κάθε Δήμο), ενθαρρύνοντας τη συνεργασία τους με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση".

Τέλος, καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και την κοινωνία να εναντιωθεί σε μια πολιτική που αποδεικνύεται καταστροφική, τόσο για την Παιδεία όσο και για το περιβάλλον της χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved