ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΚΚΕ: Λαιμητόμος το νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση

 

Αθήνα 29.7.2011, 15:12

Το νέο νομοσχέδιο για την «Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο εξωτερικό», που προωθεί η κυβέρνηση, αποτελεί πραγματική λαιμητόμο για τα μορφωτικά δικαιώματα των ελλήνων μεταναστών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά στο κλείσιμο των ήδη υποβαθμισμένων ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και στη δημιουργία ενός μηχανισμού παροχής περαιτέρω υποβαθμισμένης και κατηγοριοποιημένης εκμάθησης αναλώσιμων γνώσεων των παιδιών των ελλήνων μεταναστών, στη θέση-φτωχού συγγενή, με μια ψευδεπίγραφη ένταξη στην κατώτερη βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος σε κάθε χώρα", αναφέρει η ανακοίνωση. Και συνεχίζει: "Στον ίδιο μηχανισμό εντάσσεται και η ίδρυση των λεγόμενων«κέντρων - Λόγου», που δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά κέντρα κατάρτισης και φροντιστηριακού τύπου εκμάθησης της γλώσσας για το φτηνό ευέλικτο δυναμικό που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Το νομοσχέδιο αυτό επίσης προβλέπει σε αυτά τα κέντρα την άμεση εμπλοκή «φορέων μη ενταγμένων σε εκπαιδευτικό σύστημα», δηλαδή των επιχειρήσεων, των κάθε λογής ΜΚΟ κι άλλων ιδιωτικών φορέων οι οποίοι μπαίνουν πλέον από την πόρτα και στην εκπαίδευση των μεταναστών. Την ίδια στιγμή τα 30 εκατομμύρια ευρώ που πετσόκοψε η κυβέρνηση από την ετήσια κρατική χρηματοδότηση θα τα βάλουν από την τσέπη τους με κάθε τρόπο οι εργατικές λαϊκές οικογένειες των ελλήνων μεταναστών".

Το ΚΚΕ συμπεραίνει ότι "τέτοια μέτρα αποτελούν συμπλήρωμα του ταξικού και κατηγοριοποιημένου σχολείου σε κάθε χώρα, που εδώ και δεκαετίες έχει πετάξει τα παιδιά των ελλήνων και των άλλων μεταναστών και των φτωχών εργατικών λαϊκών οικογενειών σε δεύτερης και τρίτης ταχύτητας σχολεία, με το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Γερμανίας. Στην κατεύθυνση αποδοχής των μέτρων ιδεολογικής και πολιτικής καθυπόταξης και των εκπαιδευτικών λειτουργούν τόσο η ετήσια αξιολόγηση που επιβάλλεται στους καθηγητές, όσο και οι απειλές για ανάκλησή τους στην Ελλάδα, η επιμόρφωση τους μέσω διαδικτύου, όπως και ο θεσμός των επίλεκτων συντονιστών τύπου μάνατζερ, που βασική τους αποστολή θα είναι η διασύνδεση των σχολείων και των κέντρων κατάρτισης με το μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα της «εξωστρέφειας»".

Τέλος διαβεβαιώνει ότι θα πρωτοστατήσει στην κινητοποίηση των ελλήνων εργατών και αυταπασχολουμένων μεταναστών του εξωτερικού, "προκειμένου αυτά τα αντιεκπαιδευτικά και βαθιά ταξικά σχέδια της κυβέρνησης να συναντήσουν από τη μεριά τους την καθολική απόρριψη. Για να ενταθεί η πάλη τους έτσι ώστε να μην κλείσει κανένα ελληνικό σχολείο χωρίς να εξασφαλιστεί η ουσιαστική ένταξη σε ένα ενιαία δημόσια αποκλειστικά δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα σε κάθε χώρα χωρίς καμία κατηγοριοποίηση, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, εξασφαλίζοντας ότι τα παιδιά των ελλήνων μεταναστών θα λαμβάνουν τόσο τη γενική μόρφωση όσο και τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού, έτσι ώστε αυτά να είναι σε θέση να συνεχίσουν τη ζωή τους είτε μείνουν στις χώρες εγκατάστασής τους είτε επιστρέψουν στην Ελλάδα". 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved