ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΟΛΜΕ: Απαράδεκτες οι νέες περικοπές μισθών

 

Αθήνα 1.8.2011, 13:54

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει η ΟΛΜΕ τις πρόσφατες περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών και υπόσχεται να απαντήσει ανάλογα με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Κατά την Ομοσπονδία, με τις περικοπές μειώνεται κατά 50€ (ή 50%) το επίδομα εξομάλυνσης, ενώ οι αναδρομικές κρατήσεις για την «ανεργία» και το ΤΠΔΥ θα ανέλθουν για τους επόμενους μήνες του 2011 από 3% σε 7,2%.

"Με αυτά τα μέτρα συντελείται η αρπαγή σχεδόν δύο ακόμα μισθών από τους εκπαιδευτικούς στο ετήσιο εισόδημά τους το 2011, αν συνυπολογίσουμε και τη θεσμοθέτηση της νέας φορολογικής κλίμακας με μείωση του αφορολόγητου από 12.000 € στα 8.000 € και την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα από το 2010" σημειώνει η ΟΛΜΕ, ενώ υπενθυμίζει ότι το ετήσιο εισόδημα των εκπαιδευτικών έχει ήδη υποστεί απώλεια που αγγίζει τους τέσσερις μισθούς ή ποσοστό -25%.

Τέλος, σημειώνει ότι -σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα- επίκειται η ψήφιση του νέου μισθολογίου, με το οποίο σχεδιάζεται η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο (συνεπώς και των εκπαιδευτικών) και η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα και την απόδοση.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), με την επισήμανση ότι το υπουργείο Παιδείας θα βρει δασκάλους και νηπιαγωγούς οριστικά απέναντί του με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved