ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Την επόμενη εβδομάδα οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ"

 

Αθήνα 17.8.2011, 22:34

Την επόμενη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση των μόνιμων διορισμών, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, σύμφωνα με τον αιρετό ΠΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη, ο οποίος επισημαίνει ότι τα κενά είναι πολλά και προεξοφλεί ότι δεν πρόκειται να καλυφθούν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μόνο στο Ηράκλειο της Κρήτης υπάρχουν 200 κενά δασκάλων (143 λειτουργικά και 57 οργανικά), 103 νηπιαγωγών (84 λειτουργικά και 19 οργανικά), 44 Αγγλικής Γλώσσας (λειτουργικά), 21 Φυσικής Αγωγής (λειτουργικά) και 20 μουσικής (λειτουργικά).

"Με τον αριθμό των μόνιμων διορισμών που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας και με τη μείωση κατά 50% του αριθμού των προσλήψεων των αναπληρωτών είναι αδύνατο να καλυφθούν αυτά τα κενά", διαπιστώνει ο κ. Μπράτης και συνεχίζει: "Είναι βέβαιο ότι τεράστιες θα είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και χιλιάδες διδακτικές ώρες θα χαθούν αν δεν αναθεωρηθεί τώρα η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό των προσλήψεων στην εκπαίδευση. Η μόνη λύση, για να μην υπάρξουν προβλήματα, είναι να διοριστούν τόσοι εκπαιδευτικοί, όσοι χρειάζονται για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά".

Σχετικά με τις αποσπάσεις, ο κ. Μπράτης επισημαίνει ότι για πρώτη φορά φέτος θα γίνουν όπως οι μεταθέσεις, δηλαδή με κριτήρια μοριοδότησης (67353/Δ2/15-6-2011, εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας), κάτι που αποτελεί πάγια θέση του κλάδου. Κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων θα προηγηθούν οι ειδικές κατηγορίες, όπως αυτές ορίζονται από τη νομοθεσία, και στα εναπομείναντα κενά θα πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες, σύμφωνα με τα μόρια κάθε εκπαιδευτικού.

Μετά και τις ελάχιστες μεταθέσεις που έγιναν φέτος, ο κ. Μπράτης εκφράζει την άποψη ότι θα  ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για απόσπαση εκεί όπου υπάρχουν κενά. "Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο, να μην ικανοποιηθούν, δηλαδή, αιτήσεις εκπαιδευτικών για απόσπαση σε περιοχές που υπήρχαν κενά. Η πρόσληψη των αναπληρωτών πρέπει να γίνει στα κενά που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων από το ΚΥΣΠΕ", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved