ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Η μείωση των διδασκόντων ΑΕΙ οδηγεί σε υποβάθμιση των σπουδών"

 

Αθήνα 24.8.2011, 11:32

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τρομακτικές περικοπές πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες 407/80 στα Πανεπιστήμια, γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική υποβάθμιση των σπουδών, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Πρωτοβουλίες Διδασκουσών και Διδασκόντων ΠΔ 407/80.

Όπως αναφέρουν, πέρυσι δόθηκαν τουλάχιστον 555 πιστώσεις 12μηνης διάρκειας, ενώ φέτος ανακοινώθηκαν μόλις 250 πιστώσεις 9μηνης διάρκειας (μείωση πάνω από 60%). Ανάλογες περικοπές ανακοινώθηκαν και για τους συμβασιούχους των ΤΕΙ.
 
"Οι περικοπές αυτές δεν θα οδηγήσουν μόνο σε εκατοντάδες απολύσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα, πολλές και πολλοί από τους οποίους διδάσκουν πολλά χρόνια και με σημαντική ερευνητική προσφορά, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν (εργασιακή περιπλάνηση, καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων κ.ά.). Το κυριότερο είναι ότι, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη αδιοριστία των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, θα οδηγήσουν σε σημαντική υποβάθμιση των σπουδών, καθώς πάρα πολλά μαθήματα δεν θα προσφέρονται. Ειδικά τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια θα αντιμετωπίσουν σε αρκετές περιπτώσεις αδυναμία να προσφέρουν ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών", επισημαίνουν οι Πρωτοβουλίες και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved