ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΔΟΕ: Έντός της ημέρας οι αποσπάσεις

 

Αθήνα 30.9.2011, 16:42

Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας και θα γίνουν με βάση τα κενά, χωρίς θέσπιση πλαφόν, ανακοίνωσε στο Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η ΔΟΕ πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποσπάσεων, αλλά και την ενημέρωση που είχε από τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ ότι σε αυτές τίθεται πλαφόν (23 μόρια προκειμένου να πάρει κάποιος απόσπαση, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι κενών, στην περιοχή του, που σήμαινε ικανοποίηση περίπου του 35 % των αιτήσεων).

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ συναντήθηκε αρχικά με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, στον οποίον -σύμφωνα με ανακοίνωσή της- τόνισε τα εξής:
- Είναι απαράδεκτο δύο μέρες πριν την έναρξη του σχολικού  έτους να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοί μας να βρίσκονται σε ομηρεία.
- Η σκέψη για περιορισμό των αποσπάσεων με οποιοδήποτε «πλαφόν» είναι αυθαίρετη και πέρα για πέρα παράνομη, αφού οι αποσπάσεις γίνονται πάντα με βάση τα λειτουργικά κενά της κάθε περιοχής.
- Είναι, επίσης, απαράδεκτο το γεγονός να μην κατατίθενται στο ΚΥΣΠΕ τα κενά κάθε περιοχής, όπως είναι υποχρεωμένο το υπουργείο να κάνει.

Σύμφωνα πάντα με την ΔΟΕ, ο Γενικός Γραμματέας επέμενε στην αρχική του θέση για θέσπιση του πλαφόν των 23 μορίων, γεγονός που ανάγκασε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να απαιτήσει άμεση συνάντηση με την υπουργό Παιδείας και να ζητήσει από τους αιρετούς και τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου να απέχουν από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ. Η συνάντηση έγινε και η υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι αποσπάσεις θα γίνουν με βάση τα κενά, χωρίς θέσπιση πλαφόν, και θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας. Η ΔΟΕ ζήτησε επίσης από την υπουργό άμεση συνάντηση προκειμένου να πάρει απαντήσεις για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (διορισμοί και κενά εκπαιδευτικών, ελλείψεις σε σχολικά βιβλία, χρηματοδότηση σχολικών επιτροπών κ.ά.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved