ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η ΔΟΕ για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών

 

Αθήνα 1.9.2011, 13:55

Το υπουργείο Παιδείας απέκρυψε χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός αιτήσεων να μην ικανοποιηθεί, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Κατά την ΔΟΕ, από τη διαδικασία των αποσπάσεων αποκλείστηκαν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί (διορισθέντες το 2010) παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος αποκλεισμού τους, ενώ ξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτήσεων που δεν ικανοποιήθηκαν από εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (οικογενειακά, υγείας, κ.ά.). Επιπλέον, παρατηρήθηκαν σημαντικά λάθη στην καταχώρηση των μορίων γεγονός που οδήγησε χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην κατάθεση αιτήσεων επανεξέτασης.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει επίσης ότι η παράσταση διαμαρτυρίας του διοικητικού συμβουλίου της και των αιρετών του ΚΥΣΠΕ στο υπουργείο Παιδείας υπήρξε καθοριστική για την κατάργηση του ορίου των 23 μορίων που αυθαίρετα όρισε ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου, καθώς με το όριο ικανοποιούνταν το 35% των αιτήσεων ενώ τώρα ικανοποιήθηκε το 63%.

Κατόπιν αυτών η ΔΟΕ απαιτεί:
- Την άμεση σύγκλιση του ΚΥΣΠΕ για την πραγματοποίηση β’ κύκλου αποσπάσεων και εξέταση των ενστάσεων πριν από την έναρξη των μαθημάτων και πριν από την πρόσληψη αναπληρωτών.
- Να δοθεί το δικαίωμα απόσπασης και στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που έχουν σοβαρούς λόγους.
- Να παρουσιαστούν τα πραγματικά κενά κάθε περιοχής για να μην έχουμε επανάληψη του περσινού φαινομένου της πρόσληψης αναπληρωτών σε περιοχές που δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης ακόμα και συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα υγείας.
- Να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτήσεων απόσπασης αφού εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα.
- Να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις με προσλήψεις αναπληρωτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved