ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η ΔΟΕ για την έλλειψη σχολικών βιβλίων

 

Αθήνα 4.9.2011, 13:01

Σήμερα, πρώτη ημέρα παρουσίασης των εκπαιδευτικών στα σχολεία, υπάρχουν κέντρα διανομής βιβλίων που δεν έχουν κανένα βιβλίο και άλλα που έχουν ελάχιστους από τους 126 τίτλους βιβλίων.

Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, υπενθυμίζοντας ότι είχε έγκαιρα προειδοποιήσει το υπουργείο Παιδείας για την καθυστέρηση εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων.

Η ΔΟΕ θεωρεί τραγικό το γεγονός ότι θα διανεμηθούν στους μαθητές βιβλία σε μορφή dvd και φωτοτυπιών και κατηγορεί το υπουργείο για μετάθεση ευθυνών.

Κατόπιν αυτών, η ΔΟΕ καλεί το υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει για την αποστολή βιβλίων στα σχολεία πριν από την έναρξη των μαθημάτων, και επίσης:
- Τα ΔΣ των συλλόγων να ενημερώσουν άμεσα τους συλλόγους διδασκόντων, να μην καλύψουν το πρόβλημα, να αρνηθούν κατηγορηματικά να ζητήσουν χρήματα από τους γονείς ή από κάθε λογής ιδιώτες-χορηγούς και να προγραμματίσουν μαζί με τους  συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ και με τους συλλόγους γονέων, κοινές συνελεύσεις ενημέρωσης και απόφασης  αγώνα ώστε να μπλοκάρουν τη διάθεση χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές γι’ αυτό το λόγο.
- Τους συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να απαιτούν την άμεση απόδοση των χρημάτων των λειτουργικών δαπανών στις σχολικές επιτροπές από τις Δ.Ε.Π. και την άμεση κατανομή τους στα σχολεία.
- Εκπαιδευτικούς και γονείς να συσπειρωθούν και να παλέψουν μαζί για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δωρεάν Δημόσιας Εκπαίδευσης και της δωρεάν παροχής βιβλίων σε όλα τα παιδιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved