ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Γραφικότητες: Δικαστήριο δεν εγκρίνει σύλλογο φοιτητών

 

Αθήνα 5.9.2011, 19:43

Με μια απόφαση που αγγίζει τα όρια της γραφικότητας, το μονομελές πρωτοδικείο Λαμίας και η πρωτοδίκης Σεμέλη Ορφανίδου απαγόρευσαν την ίδρυση συλλόγου σπουδαστών στο ΤΕΙ Λαμίας, επειδή, λέει, στο καταστατικό αναφέρεται ότι ο σύλλογος θα δίνει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ!

Για αντιδραστική, προκλητική και άκρως επικίνδυνη για το λαό απόφαση κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και καλεί το εργατικό λαϊκό κίνημα και κάθε προοδευτικό άνθρωπο να μην υποτιμήσει αυτού του είδους τις αποφάσεις, τους διάφορους τρομοκρατικούς - κατασταλτικούς νόμους, όπως και τις αντικομμουνιστικές διακηρύξεις που γίνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, η πρωτοδίκης έκρινε ότι, επειδή το καταστατικό του συλλόγου αναφέρει ανάμεσα στα άλλα τα παραπάνω, επιδιώκει σκοπούς που δεν εναρμονίζονται με τη νομιμότητα, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ασφάλεια των πολιτών, δεν συμπορεύεται με τα θεμέλια του κοινωνικού οικονομικού συστήματος. Κι όλα αυτά διότι «μπορεί να διαταραχθούν οι φιλικές σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που έχουν συνάψει οι κυβερνήσεις και το υπουργείο εξωτερικών». Με βάση αυτά, κατά τη δικαστή είναι παράνομη και επικίνδυνη κάθε λαϊκή θέση και δράση που δεν έχει την έγκριση του υπουργείου εξωτερικών και της κυβέρνησης και στρέφεται κατά της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

"Όσο εξωφρενική είναι αυτή η απόφαση, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι", επισημαίνει το ΚΚΕ. "Στην ουσία κηρύσσει παράνομες όλες τις λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις που έγιναν κατά της συμμετοχής της χώρας μας στους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και αλλού, τη θέση και τη δράση του οργανωμένου εργατικού λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος να μη συμμετέχει η Ελλάδα και να μην χρησιμοποιείται από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για τους επιθετικούς σχεδιασμούς τους, τη θέση για αποδέσμευση από αυτούς τους οργανισμούς. Θα ήταν μια γραφική απόφαση, αν δεν συμβάδιζε με αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με συμφωνίες που έχουν συνάψει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με τις ΗΠΑ και στην ΕΕ στις οποίες χαρακτηρίζεται παράνομη και τρομοκρατική κάθε λαϊκή δράση που στρέφεται κατά των πολέμων τους και των συμφερόντων τους".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Το εργατικό λαϊκό κίνημα, κάθε προοδευτικός άνθρωπος δεν πρέπει να υποτιμήσει αυτού του είδους τις αποφάσεις, τους διάφορους τρομοκρατικούς  - κατασταλτικούς νόμους, όπως και τις αντικομμουνιστικές διακηρύξεις που γίνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα αυτά βήμα το βήμα διαμορφώνουν ένα σιδερένιο πλέγμα απαγορεύσεων, καταστολής, τρομοκράτησης των λαών. Στοχεύουν στον περιορισμό και στην κατάργηση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων, να τσακίσουν κάθε αντίδραση στη βάρβαρη πολιτική τους και να θωρακίσουν το καπιταλιστικό σύστημα". 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved