ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του Athenian College

 

Αθήνα 12.9.2011, 19:02

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Athenian College "για λόγους δημοσίου συμφέροντoς" προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά, μετά από σχετική εισήγηση του ΕΚΕΠΙΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το Athenian College παραβίασε τους όρους της άδειας λειτουργίας του και του νόμου καθώς με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του γνωστοποίησε ότι πραγματοποιεί επιπλέον προγράμματα σπουδών από αυτά που όριζε η άδεια του. Επιπλέον η διαφήμιση που χρησιμοποίησε στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ από κοινού με το ΙΕΚ ΔΟΜΗ, κρίθηκε ως παραπλανητική, καθώς ισχυριζόταν ότι παρείχε τίτλο Bachelor με σπουδές ενός έτους στα ελληνικά, ενώ το παραπάνω δεν είναι αληθές αφού δεν περιλαμβάνεται στην άδεια λειτουργίας της σχετικός όρος και  δυνατότητα.

Σημειώνεται ότι το Athenian College κλήθηκε εγγράφως από το υπουργείο Παιδείας από την Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 να αποσύρει αμέσως τη σχετική διαφήμιση. Η κ. Γεννηματά με επιστολή της στο Athenian College, όχι μόνο είχε ζητήσει την απόσυρση της διαφήμισης, αλλά και την αποκατάσταση της αλήθειας με τη δημοσίευση στον Τύπο σαφών και πλήρων διευκρινίσεων. Κι ενώ κλήθηκε να αποκαταστήσει την πραγματικότητα, το Athenian College ανήρτησε στην ιστοσελίδα του  ανακοίνωση με την οποία επαναλάμβανε τον ισχυρισμό ότι παρέχει προγράμματα σπουδών που χορηγούν τίτλο Bachelor σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Nottingham Trent.

Σημειώνεται επίσης ότι, την επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ στο Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης, Ευθύμιος Μπάκας. Το πρόστιμο επιβάλλεται καθώς το ΙΙΕΚ ΔΟΜΗ προχώρησε στην προβολή διαφήμισης χωρίς τη λήψη της κατά το νόμο προβλεπόμενης άδειας, ενώ παραβίασε και το νόμο που ορίζει ότι δεν επιτρέπεται στη διαφήμιση και προβολή, η συσχέτιση ιδιωτικών ΙΕΚ με φορείς άτυπης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης. Επιπλέον, μετά από σχετικό έλεγχο όλων των διαφημίσεων των ΙΙΕΚ που είχε ζητήσει η  κ. Γεννηματά, καλούνται σε ακρόαση πέντε από αυτά και  προχωρούν οι διαδικασίες που ο νόμος ορίζει.

"Ο νόμος εφαρμόζεται. Είναι μια απόφαση που στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι σε αυτή την εποχή της βαθιάς κρίσης κανείς δεν μπορεί να παίζει με την εκπαίδευση και την ελπίδα των νέων παιδιών", σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved