ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
3.341 λιγότεροι εκπαιδευτικοί στα σχολεία

 

Αθήνα 12.9.2011, 19:23

Τα σχολεία ξεκινούν με τα λιγότερα δυνατά κενά (3.341 εκπαιδευτικών), παρά τις 8.000 συνταξιοδοτήσεων, το μικρό αριθμό διορισμών (600) και τις νέες ανάγκες που προέκυψαν από τα νέα προγράμματα που εφαρμόζονται σε όλες τις βαθμίδες, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Κατά το υπουργείο, και σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλαν την πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς οι 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η κατάσταση σε 14.500 σχολεία και σε συνολική δύναμη 170.000 εκπαιδευτικών διαμορφώνεται ως εξής:
- Στην  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κενά, σε πανελλαδικό επίπεδο, σε δασκάλους και νηπιαγωγούς είναι 675 και σε ειδικότητες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (καλλιτεχνικά, μουσική, θεατρική αγωγή) 1.736
- Στη Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση 447 κενά και 483 σε τεχνικές ειδικότητες.

Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι τα παραπάνω κενά θα καλυφθούν αφού δοθεί η συνολική εικόνα της αμέσως επόμενης ημέρας. 

Τα βιβλία
Ως προς τα βιβλία, το υπουργείο υποστηρίζει ότι, όπως έχει επανειλημμένως ενημερώσει, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκτύπωση και η αποστολή τους, ενώ σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές η πληρότητα σε τίτλους είναι άνω του 80 %. Στην προσπάθεια αυτή έχουν συστρατευθεί και άλλες δυνάμεις όπως το Εθνικό Τυπογραφείο για τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου καθώς και Πανεπιστήμια και Δήμοι στην υπόλοιπη χώρα.

Τέλος το υπουργείο "ευχαριστεί και συγχαίρει δημοσίως όλους τους εκπαιδευτικούς, που με την ευθύνη, τη συνέπεια και την εμπειρία τους αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, προς όφελος των παιδιών κάθε δυσκολία. Είναι μια εποχή που αυτού του είδους προσφοράς και αλληλεγγύης διδάσκει".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved