ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ισότιμο των ελληνικών το Τμήμα Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

 

Αθήνα 14.9.2011, 17:42

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει ότι, με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου αναγνωρίσθηκε ως ισότιμο των σχολών και των τμημάτων των ελληνικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το τμήμα διαθέτει σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών και δίνει τη δυνατότητα εξειδίκευσης κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους επιστήμονες που θα αποφοιτήσουν από το τμήμα και θα κληθούν να εργαστούν στη νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Καθώς το Τμήμα λειτουργεί και στην ελληνική γλώσσα, έχει στελεχωθεί με υψηλής ποιότητας Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό, καθηγητές πανευρωπαϊκού και διεθνούς κύρους.

Το τμήμα Νομικής
Το Πανεπιστήμιο υπενθυμίζει ότι με παλαιότερη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ ισότιμο και αντίστοιχο των Νομικών τμημάτων των ελληνικών πανεπιστημίων κρίθηκε και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου, καθώς το πρόγραμμα σπουδών του είναι αντίστοιχο με τα προγράμματα των Νομικών τμημάτων της Ελλάδας. Επιπλέον, στο Τμήμα Νομικής διδάσκονται και γνωστικά αντικείμενα μαθημάτων που θεωρούνται πρωτοποριακά και για τα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως το ιατρο-νομικό δίκαιο, το αντικείμενο του οποίου θεωρείται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αφού τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα διογκωμένο κύμα αγωγών αστικής ευθύνης και ποινικών διώξεων ασθενών κατά ιατρών. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη νομολογία των ευρωπαϊκών δικαστηρίων, η οποία πλέον επηρεάζει ουσιαστικά τη νομολογία τόσο της ελληνικής, όσο και της κυπριακής δικαιοσύνης.

Ισότιμο και ομοταγές
Σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, το  Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι επίσημα εγγεγραμμένο στο μητρώο Πανεπιστημίων του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Κράτους. Προσφέρει δε, αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών πτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου. Έχει μια προσφορά ποιότητας πανεπιστημιακών σπουδών και αριστείας στη διδασκαλία, στην ερεύνα και ιδιαίτερα στην κοινωνική προσφορά.  Είναι δομημένο σε ευρωπαϊκά και αμερικάνικα πρότυπα και αποτελεί σήμερα την κορυφαία επιλογή χιλιάδων νέων.
Τα προγράμματα του πανεπιστημίου είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και αναβαθμίζονται συνεχώς, για να συμβαδίζουν με τις τάσεις της αγοράς εργασίας, των κοινωνικών αλλαγών και της νέας εποχής.

Διεθνές Περιφερειακό Πανεπιστήμιο
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μετεξελίσσεται σε ένα Διεθνές Περιφερειακό Πανεπιστήμιο. Ήδη συμμετέχει ενεργά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus με δυνατότητα ανταλλαγής φοιτητών και καθηγητών σε 31 χώρες της Ευρώπης και είναι σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Επιπλέον, καθοδηγεί και υποστηρίζει τους φοιτητές στη δημιουργία προσωπικών και επαγγελματικών στόχων και προσφέρει δυνατότητα σπουδών και στην ελληνική γλώσσα σε πολλούς κλάδους, όπως: Νομική, Ψυχολογία, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Κοινωνική Εργασία, Λογοθεραπεία, Νοσηλευτική, Φυσικοθεραπεία, Δημοτική Εκπαίδευση και Νηπιαγωγικά, Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση (Master), Εκπαιδευτική Ηγεσία (Master) και με χορήγηση διδακτορικού διπλώματος.
Ενώ είναι και μέλος του Laureate International Universities.

Πλεονεκτήματα
Το Πανεπιστήμιο θεωρεί ότι τα πλεονεκτήματα που διαθέτει είναι τα εξής:
- Αναγνωρισμένες σπουδές στην ελληνική γλώσσα
- Προγράμματα σύγχρονα και διεθνώς αναγνωρισμένα 
- Καταξιωμένοι καθηγητές, ερευνητές, σύμβουλοι και άλλοι επιστήμονες 
- Ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα, επιστημονικές δημοσιεύσεις και εκδόσεις.
- Υπερσύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις.     
- Απόλυτη τεχνολογική υπεροχή με ψηφιακή τεχνολογία, e-learning, multimedia.

Ενημέρωση
Για τη λειτουργία, τα προγράμματα, τις σπουδές και την οργάνωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, μια πλήρης ενημέρωση, έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα:
www.euc.ac.cy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved