ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συμπράξεις πανεπιστημίων - επιχειρήσεων Ελλάδας και Κίνας

 

Αθήνα 26.9.2011, 14:43

Στη φάση των συμπράξεων πανεπιστημίων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και ερευνητικών κέντρων εισέρχεται η συνεργασία Ελλάδας - Κίνας, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δύο κρατών σε θέματα έρευνας και καινοτομίας, με στόχο την σύνδεση της επιστήμης και της έρευνας με την οικονομία και την αγορά εργασίας.

Το γεγονός επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου με τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wang Weizhong και με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Κώστα Κοκκινοπλίτη.

Κατά τη  συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, έγινε ανασκόπηση των αποτελεσμάτων της διμερούς συνεργασίας των δύο κρατών σε θέματα έρευνας και καινοτομίας και συζητήθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης, ενίσχυσης και εμπλουτισμού της διμερούς συνεργασίας. Στόχος και των δυο πλευρών είναι να υπάρχουν άμεσα, απτά και  ουσιαστικά αποτελέσματα με  αναπτυξιακή προοπτική.

Ο κ. Weizhong εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για άμεση συνεργασία στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σεισμολογικών ερευνών, αγροβιοτεχνολογίας και διατροφής. Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με  εξειδικευμένους συνεργάτες, θα θέσει τις κατευθύνσεις, με βάση τις οποίες θα καταρτιστούν νέα ερευνητικά προγράμματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved