ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ζητούν πιστώσεις για διδασκόντες

 

Αθήνα 26.9.2011, 19:12

Την αγωνία του για την καθυστέρηση έγκρισης των πιστώσεων για τους συμβασιούχους διδάσκοντες βάσει του ΠΔ 407/80, εκφράζει με επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας το Προεδρείο της Συνόδου των Παιδαγωγικών Τμημάτων (ΠΤ), επισείοντας τον κίνδυνο να χαθεί το πρώτο εξάμηνο σπουδών λόγω της μη πραγματοποίησης του αναγκαίου αριθμού μαθημάτων.

* Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ   
ΚΟΣΜΗΤΟΡΙΣΣΑ
Δήμητρα Κογκίδου
Θεσσαλονίκη,
26-11- 2011  
      
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τηλ.: 2310 99 1290
Fax: 2310 99 5061  
Αριθμ.Πρωτ.: 38  
e-mail:
dkogidou@eled.auth.gr  & info@educ.auth.gr    
Κτήριο: Πύργος (3ος όροφος)    

Προς:
Την Υπουργό του Υ.Π.ΔΒΜ.Θ.,  κ.  Άννα Διαμαντοπούλου

Κοινοποίηση:
Αν. Υπουργό Παιδείας, κ. Φ. Γεννηματά
Υφυπουργό Παιδείας κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου
Γενικό Γραμματέα ΥΠΔΒΜΘ, κ. Β. Κουλαϊδή
Ειδικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Β. Παπάζογλου
 
Θέμα: Πιστώσεις του ΠΔ 407/80 στα Παιδαγωγικά Τμήματα για το 2011-12

Κυρία Υπουργέ,
Ως Προεδρείο της Συνόδου των Παιδαγωγικών Τμημάτων (ΠΤ) και μετά από τη συνεδρίαση της Συνόδου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2011 στο Βόλο, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγωνία μας σχετικά με την καθυστέρηση στο ζήτημα των πιστώσεων για τους συμβασιούχους διδάσκοντες/ουσες βάσει του ΠΔ407/80. 

Με εκτίμηση 
Η πρόεδρος  της Συνόδου
Δήμητρα Κογκίδου, Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ


Εσωτερική Διανομή:
• Την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Προσωπικού  Α.Π.Θ., κα Δ. Λιάλιου


Θέμα: Πιστώσεις του ΠΔ 407/80 στα Παιδαγωγικά Τμήματα για το 2011-12

Κυρία Υπουργέ,
H Σύνοδος Προέδρων και Κοσμητόρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων κατά τη συνεδρίασή της  στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2011 στο Βόλο διαπιστώνει την ουσιαστική αδυναμία λειτουργίας αρκετών Παιδαγωγικών Τμημάτων της χώρας ενόψει της συνεχιζόμενης αδράνειας από τη μεριά του Υπουργείου όσον αφορά στο ζήτημα των πιστώσεων για την πρόσληψη συμβασιούχων διδασκόντων/ουσών βάσει του ΠΔ 407/80.

Είναι γνωστό ότι η λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων -ιδιαίτερα αυτών που εντάσσονται στα Περιφερειακά Πανεπιστήμια- στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο έργο των διδασκόντων/ουσών βάσει του ΠΔ 407/80.

Καθώς επίκειται άμεσα η έναρξη των μαθημάτων, είναι σαφές ότι διαμορφώνεται μια δραματική κατάσταση ως προς την πραγματική δυνατότητα λειτουργίας τους καθώς δεν διαθέτουν μέχρι και σήμερα τον αναγκαίο αριθμό διδασκόντων/ουσών 407/80 ώστε να υλοποιήσουν το Πρόγραμμα Σπουδών τους (1).

Είναι κρίσιμο να επισημανθεί ότι τα Παιδαγωγικά Τμήματα δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για την κατάσταση αυτή, εφόσον ενεργώντας στη βάση όσων προβλέπει ο νόμος, είχαν  καταθέσει στο Υπουργείο, ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, τα Προγράμματα Σπουδών τους. Επομένως, η απώλεια του εξαμήνου λόγω της μη πραγματοποίησης του αναγκαίου αριθμού μαθημάτων -ή αν δεν δοθούν οι πιστώσεις έγκαιρα η μη πραγματοποίηση των 13 εβδομάδων- βαρύνει αποκλειστικά το Υπουργείο.

Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και δασκάλες θέλουμε τα Πανεπιστήμια ανοιχτά και προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά μας. Θα πρέπει, όμως, να γίνει σαφές, ότι είναι εξίσου επιβεβλημένο να διασφαλιστούν οι βασικές και αναγκαίες  προϋποθέσεις, για την πρόβλεψη των οποίων έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη το Υπουργείο.

(1). Σε προηγούμενο έγγραφό μας για το ίδιο θέμα (28-06-2011, Αρ. .Πρωτ.: 680)  σας είχαμε παραθέσει σε Παράρτημα σχετικά ποσοτικά στοιχεία για τα περισσότερα ΠΤ, όπου είναι ενδεικτικό, ότι σε 11 από τα 19 τμήματα η αναλογία φοιτητών/τριών ανά ΔΕΠ υπερβαίνει το 40:1 φτάνοντας μέχρι και πάνω από 70:1 για τρία εξ αυτών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, η αναλογία αυτή είναι η δυσμενέστερη σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα τμήματα του αντίστοιχου πανεπιστημίου. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται δραματικά λόγω των συνταξιοδοτήσεων και των μη διορισμών των εκλεγέντων μελών ΔΕΠ.

Δήμητρα Κογκίδου
Πρόεδρος της Συνόδου ΠΤ
Κοσμητόρισσα Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ

Κων/νος Τζανάκης
Αν. Πρόεδρος της Συνόδου ΠΤ
Πρόεδρος ΠΤΔΕ, Πανεπιστημίου Κρήτης 

Έλενα Θεοδωροπούλου
Γραμματέας της Συνόδου ΠΤ
Πρόεδρος ΤΕΠΑΕΣ,
Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved