ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σύσταση ΣτΠ στο ΙΕΚ "Ακμή" για παραπλανητική διαφήμιση

 

Αθήνα 6.10.2011, 12:23

Σύσταση στο ιδιωτικό ΙΕΚ "Ακμή" για αποχή από παραπλανητική διαφήμιση απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Η Ανεξάρτητη Αρχή έγινε αποδέκτης έγγραφης καταγγελίας της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης σε βάρος του ιδιωτικού ΙΕΚ, η οποία αφορούσε διαφήμιση του ΙΕΚ που καταχωρήθηκε στον Τύπο στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 και με την οποία καλούσε τους ενδιαφερόμενους να σπουδάσουν "σε ένα από τα 7 καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης", διάκριση που -σύμφωνα με το κείμενο της διαφήμισης- φέρεται να έχει λάβει από τη 10η Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο 2000.

Ο Συνήγορος κάλεσε επισταμένα το ΙΕΚ "Ακμή" να του παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν την αλήθεια του εν λόγω διαφημιστικού ισχυρισμού του, δίχως αποτέλεσμα. Κατόπιν αυτού οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι η επίμαχη διαφήμιση περιλαμβάνει αναληθείς και, άρα, παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

Ο Συνήγορος έκρινε ότι με την αθέμιτη πρακτική της παραπλανητικής διαφήμισης θίγονται οι αρχές της επαγγελματικής ευσυνειδησίας και, επιπλέον, προκαλείται ουσιώδης στρέβλωση της οικονομικής συμπεριφοράς των σπουδαστών - καταναλωτών και γι' αυτό απηύθυνε αυστηρή Σύσταση προς το ΙΕΚ να απέχει, τώρα και στο μέλλον, από την καθ' οιονδήποτε τρόπο και μέσο διάπραξη ανάλογων παραπλανητικών πράξεων.

Η Σύσταση του Συνηγόρου του Καταναλωτή προς το ΙΕΚ "Ακμή" έχει κοινοποιηθεί προς τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, ενώ ολόκληρο το κείμενό της βρίσκεται αναρτημένο στον διαδικτυακό τόπο της Αρχής www.synigoroskatanaloti.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved