ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Νέες διευκρινίσεις για τους επί πτυχίω φοιτητές

 

Αθήνα 7.10.2011, 11:45

Διέψευσε σήμερα την φήμη ότι το υπουργείο Παιδείας πήρε πίσω την εγκύκλιο που αφορά στους επί πτυχίω φοιτητές ο Ειδικός Γραμματέας Ανωτάτης Εκπαίδευσης, Β. Παπάζογλου. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι το υπουργείο έκανε "μια διασταλτική χρήση του νόμου".

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό Sky, διευκρίνισε: "Δεν πήραμε καμία εγκύκλιο πίσω. Ο καινούριος νόμος για τα Ανώτατα Ιδρύματα δεν δίνει τη δυνατότητα να δίνουν οι φοιτητές εξετάσεις  κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κάποιοι φοιτητές, όμως, οι οποίοι βρίσκονταν πολύ κοντά στη λήψη του πτυχίου επιθυμούσαν να συνεχίσουν  για μεταπτυχιακά  ή διδακτορικά. Κάναμε, λοιπόν, μια διασταλτική χρήση του νόμου και αποφασίσαμε όσοι φοιτητές επί πτυχίω  χρωστούν έως πέντε μαθήματα, να μπορούν να  δώσουν εξετάσεις και να πάρουν το πτυχίο τους. Υπήρξαν, ωστόσο, φοιτητές που επεσήμαναν ότι μπορεί να χρωστούσαν και έξι ή επτά μαθήματα. Αντί να παίζουμε την «κολοκυθιά» εμμένουμε στα πέντε μαθήματα. Δίνεται, όμως, η δυνατότητα στους φοιτητές,  με αίτηση τους, να μπορούν να δώσουν τα μαθήματα, μετά από απόφαση του Τμήματός τους".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved