ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αντίδραση ΤΕΕ στην "ανωτατοποίηση" αποφοίτων ΤΕΙ

 

Αθήνα 8.12.2011, 14:24

Την έντονη αντίδραση του ΤΕΕ προκάλεσε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας βάση του οποίου κατατάσσονται στον κλάδο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης οι εκπαιδευτικοί απόφοιτοι τμημάτων ΤΕΙ, ΚΑΤΕΕ ή ΑΣΕΤΕΜ - ΣΕΛΕΤΕ που διορίστηκαν και υπηρετούν σε κλάδους εκπαιδευτικών, προκειμένου –όπως αναφέρεται στο έγγραφο– να αναγνωριστεί ο χρόνος φοίτησης τους ως χρόνος τετραετούς δημόσιας υπηρεσίας και να τύχουν της αντίστοιχης μισθολογικής εξέλιξης.

Το ΤΕΕ χαρακτηρίζει απαράδεκτη αυτή τη μεθόδευση και θεωρεί ότι αποκαλύπτει από τη μια τις σταθερά πελατειακές σχέσεις οι οποίες συνδέουν το υπουργείο Παιδείας με τους τεχνολόγους και από την άλλη μια εγγράφως ομολογούμενη παρανομία σε βάρος των δημόσιων οικονομικών, κατάσταση την οποία βιώνουν κατά το χειρότερο τρόπο όλοι οι Έλληνες.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ, η Γενική Διεύθυνση Διοίκησης ΠΕ και ΔΕ (Διευθύνσεις Προσωπικού ΠΕ και ΔΕ/ Τμήματα Β’) του υπουργείου Παιδείας έστειλε προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έγγραφο (υπ’ αριθ. 30.11.2011/ 13470/Δ2), και μάλιστα με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον», επισημαίνοντας ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν.4024/2011 (Φ.Ε.Κ.226 τ.Αϋ/27-10-2011)», οι εκπαιδευτικοί απόφοιτοι τμημάτων ΤΕΙ, ΚΑΤΕΕ ή ΑΣΕΤΕΜ - ΣΕΛΕΤΕ που έχουν διοριστεί και υπηρετούν σε κλάδους εκπαιδευτικών, όπως οι κλάδοι ΠΕ20 Πληροφορικής και ΠΕ17 Τεχνολόγων, κατατάσσονται στην κατηγορία ΠΕ.

Σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης καταγγέλλει το γεγονός, τονίζοντας ότι «είναι πλέον προφανής η προσπάθεια του υπουργείου σας, ακόμη και παρανομώντας, να εξυπηρετήσετε συγκεκριμένες συντεχνίες, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις σας, ισοπεδώνοντας τους Διπλωματούχους Μηχανικούς».

Επισημαίνει επίσης και την «εκπληκτική πρόβλεψη», η οποία καταγράφεται στο έγγραφο του υπουργείου, ότι «ο χρόνος φοίτησης των παραπάνω ειδικοτήτων έχει αναγνωρισθεί για μισθολογική εξέλιξη ως χρόνος τετραετούς δημόσιας υπηρεσίας» και καταλήγει ότι «το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας δεν θα αφήσει την υπουργό Παιδείας να συνεχίσει την εργολαβία ισοπέδωσης των Διπλωματούχων Μηχανικών,  ακόμη κι αν πιστεύει ή δηλώσει ότι το Δίπλωμά της είναι ισότιμο με ΚΑΤΕΕ ή ΑΣΕΤΕΜ – ΣΕΛΕΤΕ».

Αντίστοιχη επιστολή για το ίδιο θέμα αποστάλθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved