ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών στο ΑΠΘ

 

Αθήνα 12.12.2011, 18:42

Ξεκινά και επίσημα τη λειτουργία το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ως σκοπό έχει να αναδείξει την οικουμενικότητα, τη διαχρονικότητα και την επικαιρότητα του στοχασμού του μεγάλου φιλοσόφου, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην εμβάθυνση και κατανόηση εννοιών, ιδεών και προβλημάτων του σύγχρονου πολιτισμού σε οικουμενική κλίμακα.

Στους στόχους του Κέντρου περιλαμβάνονται η δι-επιστημονικού χαρακτήρα μελέτη και προβολή σε διεθνή κλίμακα του Αριστοτελικού έργου, σε χώρους που εκτείνονται όχι μόνον στους παραδοσιακούς κλάδους της φιλοσοφίας, αλλά και σε τομείς που σχετίζονται µε ένα πλήθος επιστημονικών πεδίων, όπως αυτά των ανθρωπιστικών σπουδών, των νομικών/πολιτικών επιστημών, των φυσικών και μαθηματικών επιστημών, της βιολογίας, των επιστημών υγείας και των τεχνολογικών επιστημών. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί και τον καινοτόμο χαρακτήρα του Κέντρου, καθιστώντας το μοναδικό στο είδος του, διεθνώς.

Φιλοδοξία του είναι να καταστεί πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για τους Αριστοτελιστές παγκοσμίως. Και αυτό, όχι μόνον διότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Στάγειρα, γενέτειρα του Μακεδόνα φιλοσόφου, και από τη Μίεζα, τόπο διδασκαλίας του µε μαθητή του τον Αλέξανδρο, αλλά κυρίως διότι ο Αριστοτέλης είναι ο οικουμενικός φιλόσοφος, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και, ταυτόχρονα, της κληρονομιάς όλου του πολιτισμένου κόσμου.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved