ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στο κενό η προσπάθεια των Βρετανών να μας "κλέψουν" τον ΕΝΙSA (2/5/06)


Βρυξέλλες 2/5/2006, 19:44
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέκρουσε η επιδίωξη της Μεγάλης Βρετανίας να "κλέψει" από την Ελλάδα τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (European Network and Information Security Agency, ENISA), τον δεύτερο μετά το CEDEFOP Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στην χώρα μας και ειδικότερα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η Βρετανοί ζητούσαν να ακυρωθεί ο κανονισμός 460/2004 της Ε.Ε. με τον οποίο ορίσθηκε ως έδρα του ΕΝΙSA το Ηράκλειο, υποστηρίζοντας ότι η σχετική απόφαση έπρεπε να ληφθεί με ομοφωνία. Παρότι η αρμόδια εισαγγελέας κ. Κοκότ εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το βρετανικό αίτημα, το Δικαστήριο είχε αντίθετη άποψη, προκαλώντας την ικανοποίηση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι ο ΕΝΙSA έχει ξεκινήσει να επανδρώνεται με προσωπικό από τον Νοέμβριο του 2004, σύμφωνα με προκηρύξεις που εκδίδει και δημοσιεύονται στον δικτυακό του τόπο
www.enisa.eu.int.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved