ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διαγωνισμός για ανέγερση Πρότυπου Βιοκλιματικού Νηπιαγωγείου στην Ακαδημία Πλάτωνος

 

Αθήνα 21.12.2011, 16:47

Διεθνή διαγωνισμό για την ανέγερση του Πρότυπου Βιοκλιματικού Νηπιαγωγείου στην Ακαδημία Πλάτωνος προκηρύσσει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται για ένα νηπιαγωγείο ανοιχτό, ψηφιακό, καινοτόμο, αειφόρο, βάσει των κατευθύνσεων και των προτεραιοτήτων του «Νέου Σχολείου», με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων σχολικών χώρων που αντανακλούν τις σύγχρονες θεωρίες και αντιλήψεις για τη μάθηση και την ανάπτυξη των παιδιών της προσχολικής ηλικίας. 

Το έργο περιλαμβάνει και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου  στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος του Δήμου Αθηναίων. Στις νέες υποδομές θα στεγαστεί το 130ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, το οποίο φιλοξενείται προσωρινά σε χώρους του 60ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Για την κατασκευή του νηπιαγωγείου θα αξιοποιηθούν μελέτες και πορίσματα διεθνών προτύπων που αναφέρονται σε καινοτόμα περιβάλλοντα μάθησης, και οδηγούν σε πιο ευέλικτους χώρους με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Οι προτάσεις καλούνται να έχουν κατά το δυνατόν πιλοτικό χαρακτήρα, ως προς τη δυνατότητα χρήσης της ιδέας - αρχής του σχεδιασμού, για καινοτόμο περιβάλλον μάθησης, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να στοχεύουν στη δημιουργία κτηρίου πρότυπου βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Το νέο νηπιαγωγείο εντάσσεται στις γενικότερες δράσεις για την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και στόχο έχει την πολιτιστική, περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Το έργο θα ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής. Η προκήρυξη και τα τεύχη που τη συνοδεύουν είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.minedu.gov.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved