ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνεργασία Ελλάδας - Κίνας στην έρευνα και την τεχνολογία

 

Αθήνα 19.1.2012, 17:22

Την επίσημη προκήρυξη της Διακρατικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στην Έρευνα και την Τεχνολογία θα υπογράψουν αύριο στις 10:30 η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντόπουλου και ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Du Qiwen. Η υπογραφή θα γίνει στο υπουργείο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Κώστα Κοκκινοπλίτη.

Σημαντικό χαρακτήρισε το πρόγραμμα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, επισημαίνοντας ότι είναι εντελώς διαφορετικό από παλαιότερο καθώς επικεντρώνεται στη συνεργασία στους τομείς της Έρευνας και της Τεχνολογίας και σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στα Πανεπιστήμια και στην ελληνική γλώσσα.

Ιδιαίτερα στο χώρο της Έρευνας και της Καινοτομίας, προκηρύσσεται άμεσα ένα κοινό πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να υπάρξει συνεργασία ιδιωτικού τομέα και ερευνητικών κέντρων με στόχο την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Το ύψος χρηματοδότησης κάθε έργου δεν θα υπερβαίνει τα 400.000 ευρώ και η διάρκεια του τα τρία έτη. Η προδημοσίευση της προκήρυξης θα αναρτηθεί εντός των προσεχών ημερών στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Σε σχετικό σημείωμα του υπουργείου Παιδείας τονίζεται ότι "σήμερα, η δυσχερής  συγκυρία επιβάλλει τη δρομολόγηση αναπτυξιακών δράσεων και την  αναζήτηση στρατηγικών εταίρων, όπως η Κίνα, που μπορούν  να συμβάλουν ουσιαστικά στη δραστηριοποίηση  και την προώθηση της εξωστρέφειας του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της εθνικής  οικονομίας. Η προκήρυξη  κοινών  Ε & Τ έργων  Διακρατικής Συνεργασίας, μεγάλης κλίμακας, θα υπηρετήσει αποτελεσματικά το σκοπό αυτό ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων και  των ερευνητικών φορέων των δύο χωρών και συμβάλλοντας στη μεταφορά τεχνολογίας, στη δημιουργία καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, καθώς και της διακρατικής ερευνητικής συνεργασίας".

Το επόμενο βήμα θα είναι η επίσημη επίσκεψη της κ. Διαμαντοπούλου στην Κίνα, το Φεβρουάριο, για τη συνεργασία Πανεπιστημίων και σχολείων. Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ακαδημία Πλάτωνος, θα υπάρξει συνεργασία φιλοσοφικών σχολών των δύο χωρών  με ενεργό ρόλο του Ιδρύματος «Κομφούκιος».

Υπενθυμίζεται ότι η ενεργοποίηση παρόμοιας στρατηγικής συμφωνίας κοινών ερευνητικών προγραμμάτων με το Ισραήλ έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού στο Ισραήλ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved