ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επαγγελματικά δικαιώματα για πτυχιούχους δύο τμημάτων ΤΕΙ (4/5/06)


Αθήνα 4.5.2006, 12:33
Θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο της Επικρατείας επί του σχεδίου προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Παιδείας για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε πτυχιούχους των τμημάτων ΤΕΙ:
α) Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων και β) Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.

Mετά τη θετική γνωμοδότηση από το ΣτΕ το προεδρικό διάταγμα προωθείται για υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εν συνεχεία για δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Εκτιμάται ότι η έγκριση του σχεδίου ανοίγει το δρόμο για την αναγνώριση – έκδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων και για όσους πτυχιούχους Τμημάτων ΤΕΙ υπάρχει μέχρι σήμερα εκκρεμότητα. Σχετικά το υπουργείο Παιδείας έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

-
 Με υπουργικές αποφάσεις καθόρισε το περιεχόμενο σπουδών ογδόντα Τμημάτων ΤΕΙ, ενώ παράλληλα εξεδόθει σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ) για το περιεχόμενο σπουδών σε άλλα εβδομήντα Τμήματα, για τα οποία προωθείται η έκδοση υπουργικών αποφάσεων. Στην επόμενη συνεδρίαση του ΣΑΤΕ θα εισαχθούν για γνωμοδότηση τα υπόλοιπα σαράντα Τμήματα.

- Σε ό, τι αφορά την αναγνώριση – έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων, με απόφαση της υπουργού Παιδείας συγκροτήθηκαν ειδικές επιστημονικές επιτροπές, οι οποίες θα υποβάλλουν αρμοδίως τις εισηγήσεις τους προς το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved