ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
100 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε πρόγραμμα για θέματα ΕΕ

 

Αθήνα 3.4.2012, 20:12

Mε την παρουσία 100 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ολοκλήρωσε το Σάββατο 31 Μαρτίου, στη Στοά του Βιβλίου (Αίθουσα Λόγου και Τέχνης), το τρίμηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα σε θέματα Ευρωπαικής Ένωσης "Teachers4Europe".

Σκοπός της τελικής αυτής φάσης της επιμόρφωσης ήταν η παρουσίαση των εργασιών των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες σε 100 Δημοτικά Σχολεία της χώρας μας με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών.

Οι εργασίες που απασχόλησαν τις τάξεις τους ήταν σχετικές με μια μεγάλη ποικιλία επίκαιρων θεμάτων όπως το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή, οι διακρίσεις, η ενότητα στην πολυμορφία, ο πολιτισμός κι οι μουσικές παραδόσεις.

Η χρήση βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να κατανοήσουν την ουσιαστική συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωπαική οικογένεια και να τους κάνει να ασχοληθούν ενεργά με διάφορες πλευρές των ευρωπαικών θεμάτων που σχετίζονται με προβλήματα της καθημερινότητας.

Η όλη προσπάθεια θα συνεχιστεί και με μία εκπαιδευτική επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες. Το υλικό των εργασιών των 100 εκπαιδευτικών θα είναι διαθέσιμο στην υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα. Οι μαθητές που συμμετείχαν και οι δάσκαλοι τους απέδειξαν ότι με θεληση, ταλέντο και πάθος, η χώρα μας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ατενίζουμε όλοι μαζί με αισιοδοξία το μέλλον.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τιμητική απονομή στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς της κάρτας-μέλους της ομάδας 'Teachers4Europe' και των βεβαιώσεων συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα από τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνο Καρβούνη. 

Σχετικό βίντεο και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση Teachers4Europe, μπορείτε να αναζητήσετε από την ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://ec.europa.eu/ellada/press-center/news/archives/news_20120403-1_el.htm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved