ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Jean Monnet: θέσεις πρακτικής άσκησης για ερευνητές
 

 

Αθήνα 24.5.2012, 10:23

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet προκηρύσσει,τις παρακάτω θέσεις Πρακτικής Άσκησης, διάρκειας 3 μηνών (Ιούνιος- Σεπτέμβριος 2012), στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης.

Οι  Ερευνητές και Βοηθοί Ερευνητές που εντάσσονται στο Πρόγραμμα συμμετέχουν, ο καθένας ανάλογα με την περιγραφή καθηκόντων του, στα ερευνητικά ή και εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου, στην προετοιμασία των σχετικών εκδηλώσεων και εκδόσεων και γενικότερα στην καθημερινή υποστήριξη ενός Κέντρου Αριστείας.

Οι θέσεις πρακτικής άσκησης είναι άμισθες. Στο τέλος της (επιτυχούς) τρίμηνης πρακτικής άσκησης, χορηγείται Βεβαίωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Αναλυτικά, οι προκηρυσσόμενες θέσεις είναι οι εξής:

Α. Ερευνητές Β’ (Κάτοχοι Μεταπτυχιακού Διπλώματος)
- Ερευνητής στο Πρόγραμμα «Ελληνική Ευρωπαϊκή Πολιτική»
Καθήκοντα: Η παροχή ερευνητικής και διοικητικής υποστήριξης στο Ερευνητικό Πρόγραμμα «Ελληνική Ευρωπαϊκή Πολιτική» που διεξάγεται στο Κέντρο. Απαραίτητη η παρουσία στο Κέντρο1 μέρα την εβδομάδα.
- Ερευνητής στο Πρόγραμμα «Ελληνική Εξωτερική Πολιτική»
Καθήκοντα: Η παροχή ερευνητικής και διοικητικής υποστήριξης στο Ερευνητικό Πρόγραμμα «Ελληνική Εξωτερική Πολιτική» που διεξάγεται στο Κέντρο. Απαραίτητη η παρουσία στο Κέντρο1 μέρα την εβδομάδα.
- Ερευνητής στο Πρόγραμμα «Σχέδια εξόδου της Ελλάδας από την κρίση»
Καθήκοντα: Η παροχή ερευνητικής και διοικητικής υποστήριξης στο Ερευνητικό Πρόγραμμα «Σχέδια Εξόδου της Ελλάδας από την κρίση» που διεξάγεται στο Κέντρο. Απαραίτητη η παρουσία στο Κέντρο 2 μέρες την εβδομάδα.
- Ερευνητής / Βοηθός Προέδρου
Καθήκοντα: Η παροχή ερευνητικής υποστήριξης στον Πρόεδρο του ΔΣ. Απαραίτητη η παρουσία στο Κέντρο 4 ημέρες την εβδομάδα.

Τα απαραίτητα προσόντα είναι τα εξής:
1. Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών στις ευρωπαϊκές ή διεθνείς σπουδές ή σε συναφές αντικείμενο και πολύ καλή γνώση των διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων.
2.  Άριστη γνώση χειρισμού υπολογιστή και χρήσης του διαδικτύου για έρευνα (απαραίτητη η κατοχή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή και η δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο).
3. Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Θα συνεκτιμηθούν γνώσεις και άλλων γλωσσών.

Β. Ερευνητές Α' (Κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος)
- Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Καθήκοντα: η συμβολή στον σχεδιασμό, οργάνωση και υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου. Η παρουσία στο Κέντρο είναι απαραίτητη 3 ημέρες την εβδομάδα.

Τα απαραίτητα προσόντα είναι τα εξής:
1. Διδακτορικός Τίτλος Σπουδών στις ευρωπαϊκές ή διεθνείς σπουδές ή σε συναφές αντικείμενο και πολύ καλή γνώση των διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων
2.  Άριστη γνώση χειρισμού υπολογιστή και χρήσης του διαδικτύου για έρευνα (απαραίτητη η κατοχή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή και η δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο)
3. Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Θα συνεκτιμηθούν γνώσεις και άλλων γλωσσών 
4. Θα συνεκτιμηθεί τυχόν εμπειρία στην οργάνωση και διοίκηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Γ. Βοηθοί Ερευνών (Κάτοχοι πτυχίου)
- Βοηθός Ερευνών / Γραμματεία & Αρχείο
Καθήκοντα: Γραμματειακή υποστήριξη στα ερευνητικά και άλλα προγράμματα Γραμματεία και το Αρχείο του Κέντρου. Παρουσία τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Τα απαραίτητα προσόντα είναι τα εξής:
1.  Πτυχίο στις ευρωπαϊκές ή διεθνείς σπουδές ή σε συναφές αντικείμενο (γίνονται δεκτές και αιτήσεις φοιτητών του Δ’ έτους)
2.  Άριστη γνώση χειρισμού υπολογιστή και χρήσης του διαδικτύου για έρευνα (απαραίτητη η κατοχή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή και η δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο)
3.  Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Θα συνεκτιμηθούν γνώσεις και άλλων γλωσσών 
4.  Επιθυμητή η τυχόν εμπειρία στη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων ή συμμετοχή σε έρευνες

Υποψηφιότητες
Για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι απαραίτητη η αποστολή αναλυτικού βιογραφικού σημειώματος συνοδευόμενου από την αίτηση συμμετοχής. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο e-mail (
jmcenter-athens@pspa.uoa.gr), μέχρι την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 και ώρα 15.00. Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει στις 10 Ιουνίου 2012 και το τέλος του στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 (με πρόβλεψη για διακοπή από 20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου περίπου).

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την αίτηση.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η αίτηση (αρχείο doc 138 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved