ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διάκριση για το ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Αθήνα 1.6.2012, 13:43

Ως παράδειγμα Καλής Πρακτικής (Good Practice) για τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας στο σχεδιασμό και υλοποίησή του διακρίθηκε από το ΙΚΥ το ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας πτυχιούχων Leonardo Da Vinci του ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «Εργασιακή Εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας», που υλοποιήθηκε από 8 Νοεμβρίου 2010 και ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου 2012.

Στα πλαίσια αυτά πρόκειται να συμπεριληφθεί στον υπό έκδοση Οδηγό του ΙΚΥ με καλές πρακτικές σχεδίων κινητικότητας Leonardo da Vinci. Το πρόγραμμα του ΚΕΚ έχει, επίσης, συμπεριληφθεί ως καλή ευρωπαϊκή πρακτική στο Study Visit Group Report του ευρωπαϊκού οργανισμού CEDEFOP με τίτλο: "Quality in mobility and certificates for better cross-border mobility", Zwolle, Ολλανδία, 2011.

Η συγκεκριμένη πρόταση του ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ήταν μία από τις 15 εγκεκριμένες προτάσεις, από σύνολο 45 υποψήφιων, στην κατηγορία Κινητικότητα για Άτομα στην Αγορά Εργασίας για το έτος 2010 και μάλιστα με τον υψηλότερο εγκεκριμένο προϋπολογισμό πανελλαδικά. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, 28 πτυχιούχοι ελληνικών Πανεπιστημίων (21 πτυχιούχοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και 7 πτυχιούχοι άλλων Πανεπιστημίων) ολοκλήρωσαν με επιτυχία περιόδους πρακτικής άσκησης αποκτώντας εργασιακή εμπειρία σε αντικείμενα συναφή προς τα αντικείμενα σπουδών τους, όπως ανθρωπιστικές και θετικές επιστήμες, επιστήμες της αγωγής, οικονομικές επιστήμες, ιατρική. Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση σε 19 οργανισμούς (ερευνητικά κέντρα, εργαστήρια πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, ομοσπονδία εργοδοτών, νοσοκομείο) σε 11 χώρες της Ε.Ε. (Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Κύπρο, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και Σουηδία).

Τέλος, να σημειωθεί ότι από το 2003 το ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δίνοντας έμφαση στη διεθνοποίηση των δράσεών του δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci. Συγκεκριμένα έχει συντονίσει την υλοποίηση 4 προγραμμάτων κινητικότητας, στα οποία συμμετείχαν 64 άτομα ολοκληρώνοντας επιτυχώς περιόδους πρακτικής άσκησης διάρκειας από 2 έως 6 μήνες σε 32 οργανισμούς υποδοχής σε 13 χώρες της ΕΕ.  Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση/Τομεακό Πρόγραμμα Leonardo Da Vinci.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα Leonardo Da Vinci του ΚΕΚ μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα: http://dikeppee.uoi.gr/kek-Leonardo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved