ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διεθνές βραβείο για την ελληνική εφαρμογή ClustTour


Αθήνα 15.6.2012, 18:12

Το βραβείο τεχνικής επίδειξης απέσπασε στο Διεθνές Συνέδριο Ανάκτησης Πολυμέσων (ICMR 2012) στο Hong Kong η εφαρμογή ClustTour, που αναπτύχτηκε από ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Η εφαρμογή, που επιτρέπει την πλοήγηση και οργάνωση σε μεγάλες συλλογές εικόνες από κινητό και δωρεάν στο app store, υποστηρίζει την αποδοτική πλοήγηση και οργάνωση εικόνων από αξιοθέατα και εκδηλώσεις.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή που υποστηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο SocialSensor, επιτρέπει την ιεραρχική εξερεύνηση μιας πόλης σε πολλά επίπεδα ανάλυσης, όπως, για παράδειγμα, σε επίπεδο περιοχής, γειτονιάς ή σημείου ενδιαφέροντος. Παράλληλα, ενσωματώνει κατάλληλες τεχνικές ομαδοποίησης, προκειμένου να αποφεύγεται η υπερφόρτωση της οθόνης του κινητού με πολλές πληροφορίες, και να διευκολύνεται ο χρήστης στην εστίασή του στο επιθυμητό σημείο ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, το ClustTour προσφέρει τη δυνατότητα στο χρήστη να οργανώσει εύκολα τις προσωπικές του φωτογραφίες με βάση τις τοποθεσίες και τα σημεία ενδιαφέροντος που βλέπει. Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι προς το παρόν, υποστηρίζονται περισσότερες από 30 πόλεις του κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved