ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διεθνές βραβείο στο ελληνικό πρόγραμμα ηλεκτρονικών συναλλαγών Mertacor

 

Αθήνα 26.6.2012, 16:50

Το πρώτο Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πρακτόρων για Ηλεκτρονικές Συναλλαγές Trading Agent Competition (TAC) κέρδισε, για άλλη μια φορά, η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή της στο διαγωνισμό, με τον πράκτορα Mertacor, αφορούσε στη βέλτιστη διαχείριση της διαδικτυακής διαφημιστικής καμπάνιας μίας εικονικής εταιρείας, μέσω διαφημιστικών καταχωρήσεων, σε μηχανές αναζήτησης.

Ο Mertacor είναι ένα ευφυές πρόγραμμα που εκτελεί αυτόματα και αυτόνομα ηλεκτρονικές συναλλαγές στο διαδίκτυο και μπορεί να συμμετάσχει σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες για διαφημιστικές καταχωρήσεις.

Η ομάδα του Mertacor που συμμετείχε στο διαγωνισμό Ad Auctions απαρτίζεται από τα μέλη: Γρηγόρης Αθανασιάδης, φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ, Κυριάκος Χατζηδημητρίου, υποψήφιος διδάκτορας στο ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ, Λάμπρος Σταυρογιάννης, απόφοιτος του ΤΗΜΜΥ και υποψήφιος διδάκτορας στο Southampton University της Μεγ. Βρετανίας, Ανδρέας Συμεωνίδης, Λέκτορας του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ και Περικλής Μήτκας, Καθηγητής και Πρόεδρος του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ Επικεφαλής της ομάδας.

«Η διάκριση είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς και έρευνας που γίνεται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα των φοιτητών μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος και Επικεφαλής της ομάδας Mertacor, Καθηγητής Περικλής Μήτκας. «Το γεγονός ότι αυτή η διεθνής αναγνώριση έρχεται να προστεθεί σε σειρά προηγούμενων επιτυχιών αποδεικνύει ότι υπάρχει βάθος και συνέχεια στο έργο που επιτελείται στο Τμήμα».

Ο όρος «πράκτορας» και ειδικότερα ο όρος «πράκτορας λογισμικού» (software agent) χρησιμοποιείται για μία αυτόνομη, «ευφυή» συνήθως, υπολογιστική οντότητα, η οποία συμμετέχει σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, υποκαθιστώντας το χρήστη, και δρα ανάλογα με τις επιθυμίες του. Οι τεχνολογίες που προσδίδουν «ευφυΐα» στον πράκτορα μπορεί να είναι ένα σύνολο κανόνων που εκτελούνται ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση του πράκτορα μέχρι και πολύπλοκες μέθοδοι βελτιστοποίησης που προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν το προσδοκώμενο κέρδος για το χρήστη με βάση τις επιθυμίες και τους περιορισμούς που έχουν τεθεί εξ αρχής.

Παράλληλα, ο πράκτορας έχει συχνά την δυνατότητα να μαθαίνει και να βελτιώνει συνεχώς τις αποφάσεις που λαμβάνει, χρησιμοποιώντας την εμπειρία που αποκτά, τόσο για το πρόβλημα που καλείται να λύσει, όσο και για τους υπόλοιπους πράκτορες που δρουν παράλληλα στο ίδιο περιβάλλον.

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του συνεδρίου Autonomous Agents and Multi-Agent Systems (AAMAS) 2012, στο Πολυτεχνείο της Βαλένθια στην Ισπανία και ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα Mertacor του ΑΠΘ έχει λάβει την 1η θέση στους διαγωνισμούς πρακτόρων λογισμικού TAC Travel (2005) και TAC Market Design (2010), και την 3η στους διαγωνισμούς TAC Supply Chain Management (2005), TAC Ad Auctions (2010) και TAC Market Design (2011).

* Για περισσότερες πληροφορίες: TAC 2012: http://tradingagents.org/ και  http://www.sics.se/tac.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved