ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΟΣΔΕΠ: Να παραμείνουν στο υπουργείο Παιδείας ΓΓΕΤ και της ΓΓΔΒΜ

 

Αθήνα 29.6.2012, 18:42

Την αντίθεσή της στη μεταφορά της ΓΓΕΤ και της ΓΓ Δια Βίου Μάθησης από το υπουργείο Παιδείας στα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει: "Η πρόσφατη δημοσίευση στο ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος αρ. 85/2012, που αφορά στη μεταφορά της ΓΓΕΤ και της ΓΓ Διά  Βίου Μάθησης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και    του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αντίστοιχα, αποτελεί την πρώτη δυσάρεστη έκπληξη για το χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας. Οι  μεταφορές αυτές έγιναν χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και συναίνεση.

Πρόκειται για ενέργειες που
- Κινούνται αντίθετα με τις διεθνείς τάσεις, που επιτάσσουν την συνύπαρξη στο ανώτατο επίπεδο των χώρων της γνώσης της έρευνας και της καινοτομίας. Και στην πλέον υπανάπτυκτη χώρα τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα υπάγονται στο ίδιο υπουργείο.
- Αγνοούν τις διεργασίες που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη συγκρότηση του ενιαίου χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας. 
- Θέτουν σε κίνδυνο ό,τι θετικό συντελέσθηκε τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο αυτό μετά τη μετακίνηση της ΓΓΕΤ στο υπουργείο Παιδείας, στο βωμό απροσδιόριστων μικροκομματικών και εσωκομματικών ισορροπιών.
- Μεταθέτουν την πολιτική ευθύνη για την εκπαίδευση και κατάρτιση στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο Εργασίας -πράμα αδιανόητο- τη στιγμή μάλιστα που η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης είχε υπό την εποπτεία της τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης από Απόσταση και άλλες σχετικές εκπαιδευτικές διαδικασίες".

Η ΠΟΣΔΕΠ ζητά την άμεση απόσυρση των σχετικών εδαφίων του εν λόγω ΠΔ και την παραμονή της ΓΓΕΤ και της ΓΓΔΒΜ στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved