ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΚΕΤΑ: Πρόσληψη ερευνητών με ευρωπαϊκά πρότυπα

 

Αθήνα 24.7.2012, 22:34

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) είναι ο πρώτος ελληνικός ερευνητικός φορέας που αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι σέβεται τις αρχές της «Χάρτας του Ερευνητή και του Κώδικα δεοντολογίας για την πρόσληψη των ερευνητών». Η συγκεκριμένη αναγνώριση συνοδεύεται με το δικαίωμα να χρησιμοποιεί σε όλες τις δράσεις του το λογότυπο "HR Excellence in Research".

Η «Χάρτα και ο Κώδικας» απευθύνονται σε ερευνητές καθώς επίσης σε εργοδότες και χρηματοδότες τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Η «Χάρτα» παρέχει ένα πλαίσιο που αφορά στη διαχείριση της σταδιοδρομίας και εξέλιξης των ερευνητών ενώ ο «Κώδικας» προωθεί ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες προσλήψεων αλλά και αξιολόγησης. Στόχος τους είναι η ανάπτυξη μιας ελκυστικής ανοιχτής και βιώσιμης αγοράς εργασίας για όλους τους ερευνητές.

Η συμμετοχή του ΕΚΕΤΑ σε μία περιορισμένη ομάδα ερευνητικών κέντρων με ανάλογη αναγνώριση είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα κατά την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών προτάσεων. Τη συγκεκριμένη διάκριση έχουν λάβει επίσης ερευνητικά κέντρα και πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, του Βελγίου, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ισλανδίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η παραπάνω αναγνώριση, σε συνδυασμό με την ανανεωμένη δικτυακή πύλη του ελληνικού δικτύου EURAXESS (www.euraxess.gr), όπου οι επιστήμονες, ιδιαίτερα οι νέοι, έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για ανοιχτές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και να καταχωρίσουν το βιογραφικό τους, κάνοντας το άμεσα προσβάσιμο σε χιλιάδες ερευνητικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια κι επιχειρήσεις, καθιστούν το ΕΚΕΤΑ ένα πρωτοπόρο ερευνητικό φορέα στην υποστήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων και του ερευνητικού και επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved