ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αναγνωρισμένες σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου

 

Αθήνα 6.9.2012, 11:50

Αναγνωρισμένες ανώτατες σπουδές σε περιζήτητα επιστημονικά πεδία και μάλιστα σε ειδικές, προνομιακές τιμές, προσφέρει και εφέτος στους Έλληνες το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Οι Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες στην ουσία επιδοτούνται από το ίδιο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο Ίδρυμα, με αποτέλεσμα να έχουν ένα περίπου 35% έκπτωσης στα δίδακτρα όλων των προγραμμάτών του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σπουδών η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου, η οποία προσφέρει πτυχίο απόλυτα αντιστοιχισμένο και ισότιμο με εκείνο της Νομικής Σχολής Αθηνών. Αυτό σημαίνει ότι διδάσκονται τα ίδια μαθήματα στον ίδιο διδακτικό χρόνο και οι απόφοιτοι του δεν χρειάζεται να δώσουν επιπλέον εξετάσεις αναγνώρισης στην Ελλάδα, αλλά εγγράφονται αυτομάτως στους Δικηγορικούς Συλλόγους ελληνικής επικράτειας.

Στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν 4 σχολές με 9 τμήματα:
• Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
- Τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών
- Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Συμπεριφοράς
- Τμήμα Νομικής
• Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Ιωάννη Γρηγορίου
- Τμήμα Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών
- Τμήμα Διοίκησης και Μάρκετινγκ
• Σχολή Θετικών Επιστημών
- Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανολογίας
- Τμήμα Επιστημών Υγείας
• Σχολή Τεχνών και Επιστημών Αγωγής
- Τμήμα Τεχνών
- Τμήμα Επιστημών της Αγωγής

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι επίσημα εγγεγραμμένο στο μητρώο Πανεπιστημίων του Υπουργείου Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα πτυχιακού (Bachelor Degree), μεταπτυχιακού (Master Degree) και διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου. Μάλιστα, είναι το πρώτο μη κρατικό πανεπιστήμιο στη Κύπρο που εγκρίθηκε από το ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμο και ομοταγές προς τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Όλα τα τμήματα και των τεσσάρων σχολών έχουν αναγνωριστεί ως ομοταγή και ισότιμα προς τα αντίστοιχα των Ελληνικών ΑΕΙ.

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το πρώτο και μοναδικό ίδρυμα σε όλη την Κύπρο και Ελλάδα που έλαβε την ανώτατη διάκριση ECTS Label (Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι μέλος του μεγαλύτερου Διεθνούς Πανεπιστημιακού Οργανισμού Laureate International Universities , το οποίο αποτελείται από 66 πανεπιστήμια που λειτουργούν σε 28 χώρες με σύνολο 600,000 φοιτητών, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει μια άλλη διάσταση στην κινητικότητα των φοιτητών, μέσω διαφόρων προγραμμάτων ανταλλαγής.  Επιπρόσθετα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει συνάψει 114 συμφωνίες στο πρόγραμμα Erasmus με 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Σήμερα το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κύπρου, έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές πανευρωπαϊκό περιφερειακό πανεπιστήμιο στελεχωμένο με διεθνούς κύρους καθηγητές, ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές. Η νέα πανεπιστημιούπολη μπορεί να δεχθεί μέχρι και 7.000 φοιτητές και αποτελείται από υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, αμφιθεατρικές αίθουσες διδασκαλίας, ιδιόκτητα φοιτητικά διαμερίσματα και χώρους ψυχαγωγίας.

Ενημέρωση για τη λειτουργία, τα προγράμματα, τις σπουδές και την οργάνωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει επίσης η ιστοσελίδα www.euc.ac.cy αλλά και ή επικοινωνία στο admit@euc.ac.cy ή στο τηλέφωνο 00357-22-713000.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved