ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συζήτησαν τη δημιουργία κέντρου διαχείρισης υδάτων στο ΑΠΘ

 

Αθήνα 17.9.2012, 16:16

Η προώθηση της πρότασης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προς την UNESCO για δημιουργία επιστημονικού Κέντρου Διαχείρισης Υδάτων της UNESCO στο Πανεπιστήμιο, που έγινε μέσω του υπουργείου Παιδείας, συζήτησαν σήμερα ο Πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλος, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO Καίτη Τζιτζικώστα και ο επιστημονικώς υπεύθυνος των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων της UNESCO Philippe Pypaert.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ έχει συγκροτήσει εδώ και δύο χρόνια το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων, προκειμένου να αξιοποιήσει και να «συγκεντρώσει» την τεχνογνωσία των επιστημόνων του ιδρύματος, που βρίσκεται κατακερματισμένη σε δέκα ακαδημαϊκές μονάδες, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη σημαντική θέση της Ελλάδας στην ευρύτερη ευρωμεσογειακή περιοχή και τη σημασία που έχουν τα διεθνή ύδατα που διαρρέουν την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η δημιουργία ενός Κέντρου Υδάτων της UNESCO στο ΑΠΘ θα έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς θα ανοίξει νέους δρόμους στην εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου και στη διεθνή παρουσία του, αναδεικνύοντάς το σε κέντρο αναφοράς στο επιστημονικό πεδίο του νερού, ενώ θα έχει σημαντικές οικονομικές προεκτάσεις και για τη χώρα.

«Η συγκρότηση για πρώτη φορά ενός Κέντρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων δείχνει το δρόμο για ολοκληρωμένη προσέγγιση στον επιστημονικό τομέα του νερού, μια επιστημονική περιοχή, η οποία μέχρι σήμερα «θεραπεύεται» αποσπασματικά από πολλές επιστημονικές ειδικότητες. Η αναβάθμιση του ΚΕΟΔΥ σε Κέντρο Υδάτων της UNESCO ανοίγει νέες προοπτικές για το επιστημονικό έργο του ερευνητικού προσωπικού και δίνει νέες ευκαιρίες για τη διεθνή ανάδειξη και προβολή του έργου που συντελείται στο ΑΠΘ», δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος.

Επόμενο στάδιο της συνεργασίας είναι η παρουσίαση της πρότασης από τον Πρύτανη του ΑΠΘ σε ειδική συνάντηση με τη διεύθυνση της UNESCO, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved