ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επέκταση συνεργασίας ΑΠΘ - Πανεπιστημίου Τιράνων


Αθήνα 20.9.2012, 15:32

Την επέκταση της επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου των Τιράνων υπέγραψαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι πρυτάνεις των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και ο ομόλογός του στο Πανεπιστήμιο Τιράνων καθηγητής Ντόρι Κούλε, συμφώνησαν να διευρύνουν την επιστημονική σύμπραξη των δύο πανεπιστημίων και σε άλλες τέσσερις ακαδημαϊκές μονάδες. Η τελετή της επίσημης υπογραφής της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συγκλήτου, παρουσία του πρόξενου της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, Ριζά Πόντα.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, η αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου των Τιράνων, που αποτελούταν επίσης από τον Αντιπρύτανη, καθηγητή Έρβιν Ντέμο, και τον Κοσμήτορα του Τομέα Ιστορίας - Φιλολογίας, Σεζάι Ροκάι, ξεναγήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις».

Από το 1998
Η επιστημονική συνεργασία των δύο Πανεπιστημίων εγκαινιάστηκε το 1998 και περιελάμβανε τους τομείς της Ιατρικής και των Φυσικών Επιστημών. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων τον περασμένο Μάιο, επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο ιδρυμάτων να επεκτείνουν την κοινή τους δράση, η οποία και επικυρώθηκε σήμερα. Στην επικαιροποιημένη συμφωνία περιλαμβάνονται τα τμήματα Οδοντιατρικής, Πληροφορικής, Ψυχολογίας και Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Η συμφωνία προβλέπει επίσης την παράδοση διαλέξεων από καθηγητή του Πανεπιστημίου των Τιράνων στο Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του ΑΠΘ και αντίστοιχα καθηγητή του Αριστοτελείου στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων. Στις προθέσεις των πρυτανικών αρχών των δύο Πανεπιστημίων παραμένει, όπως επισημάνθηκε και σήμερα, η λειτουργία κοινών μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved