ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Θύμα της οικονομικής κρίσης και το Erasmus

 

Αθήνα 25.10.2012, 11:04

Η οικονομική κρίση "χτυπά" και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα υποτροφιών Erasmus, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρεί μεγάλες περικοπές στους προϋπολογισμούς της.

Ο Επίτροπος Janusz Lewandowski, αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμών, ενημερώνει αυτή τη στιγμή το Κοινοβούλιο για το τρέχον πρόβλημα με την κάλυψη των πληρωμών για το πρόγραμμα υποτροφιών Erasmus. Η Επιτροπή κατέθεσε την Τρίτη έναν διορθωτικό προϋπολογισμό για την κάλυψη αυτού και άλλων ελλειμμάτων.

Στη συζήτηση της Δευτέρας για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό του 2013, πολλοί ευρωβουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το τρέχον πρόβλημα με την κάλυψη των πληρωμών για το πρόγραμμα Erasmus θα επαναληφθεί και το 2013 εάν τα κράτη μέλη επιμείνουν στις μεγάλες περικοπές που προτίθενται να κάνουν στο προϋπολογισμό του 2013.

Οι ευρωβουλευτές καταψήφισαν τις περικοπές που προτείνει το Συμβούλιο και προσπάθησαν να επαναφέρουν το σχέδιο του προϋπολογισμού στα ίδια επίπεδα με αυτά της αρχικής πρότασης της Επιτροπής προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα με την κάλυψη των πληρωμών.

Το πρόγραμμα Erasmus δεν είναι το μόνο που κινδυνεύει. Το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα και την Ανάπτυξη, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Πρόγραμμα της Δια Βίου Μάθησης στερούνται επίσης επαρκών πόρων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις που αφορούν τα κονδύλια αυτά για το 2012. Ο διορθωτικός προϋπολογισμός για το 2012 που θα καλύψει τα ελλείμματα αυτά ανέρχεται σε 8,9 δισ. ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved