ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Με επιτυχία η ημερίδα για τους επαγγελματίες του Διαδικτύου


Αθήνα 20.11.2012, 9:43

Με μεγάλη προσέλευση κοινού και με ουσιαστικό διάλογο για το παρόν και το μέλλον την εκπαίδευσης των επαγγελματιών του Διαδικτύου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου η ημερίδα που διοργάνωσε στην Πάτρα, στην αίθουσα του ΤΕΕ, το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Η ημερίδα ξεκίνησε με τη γενική παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ΕΑΠ και του ΕΕΥΕΜ από το διευθυντή του Εργαστηρίου, Επίκουρο Καθηγητή Αχιλλέα Καμέα, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη περαιτέρω ψηφιακού εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού έργου του ΕΑΠ και στο στόχο να έχουν οι φοιτητές του ΕΑΠ έναν αληθινά πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στη συνέχεια η επιστημονική συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Κωνσταντίνα Πολυμεροπούλου παρουσίασε το Παρατηρητήριο Διαδικτυακών Επαγγελμάτων (http://e-jobs-observatory.eu), ένα σημείο αναφοράς, ανταλλαγής απόψεων και αλληλοενημέρωσης για φορείς εκπαίδευσης, ιδιώτες και επιχειρήσεις που ασχολούνται με το Διαδίκτυο.

Την απαίτηση να συνδεθούν οι ανάγκες της αγοράς εργασίας με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάριτσης επισήμανε ο Λουκάς Ζαχείλας ανώτερος εμπειρογνώμων του Cedefop (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη), ο οποίος παρουσίασε τους στόχους της ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα της κατάρτισης, καθώς και νεότερα ερευνητικά αποτελέσματα.

Στο ίδιο πλαίσιο, την ανάγκη της πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων από όσους επιθυμούν την καλύτερη δυνατή επαγγελματική εξελιξη, έθιξε στην παρουσίασή του ο Γιάννης Καπουτσής, εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστοποίησης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ECVET).

Από την πλευρά των επιχειρήσεων, οι εκπρόσωποι των εταιρειών Cisco Hellas Νίκος Λαμπρογεώργος και Microsoft Hellas Παντελής Ζησιμόπουλος παρουσίασαν τα αναγνωρισμένα προγράμματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής που παρέχουν προς κάθε ενδιαφερόμενο, η παρακολούθηση των οποίων αποτελεί πλέον ισχυρό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Τέλος τον προβληματισμό του για το αν τα στελέχη πληροφορικής και όλοι οι επαγγελματίες του Διαδικτύου είναι σε θέση να λειτουργούν αποτελεσματικά ως μέλη ευρύτερων ομάδων, ικανότητα που θεωρείται πλέον αυτονόητη, έθεσε στην εισήγησή του, που έγινε μέσω Διαδικτύου, ο Νεκτάριος Συλλιγκαρδάκης, Team Leader @ Eresus Team.

Συμμετοχές
Στην ημερίδα συμμετείχαν επιστήμονες και στελέχη των Γραφείων Διασύνδεσης, Δομών Απασχόλησης και Μονάδων Καινοτομίας του ΕΑΠ και των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου, στελέχη του ΙΤΥΕ Διόφαντος και των ΙΕΚ Βέργη και ΑΚΜΗ, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, επαγγελματικά στελέχη και επιχειρηματίες του κλάδου της πληροφορικής.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ProInterNet (PIN) που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο οποίο την Ελλάδα εκπροσωπεί το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με τη συμμετοχή του ΕΕΥΕΜ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΕΕΥΕΜ, το έργο ΡΙΝ και το Παρατηρητήριο Διαδικτυακών Επαγγελμάτων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του ΕΕΥΕΜ (eeyem_press@ecomet.eap.gr) ή απευθείας με την υπεύθυνη του Γραφείου κα. Κωνσταντίνα Πολυμεροπούλου (Τηλ.: 2610642713, Fax: 2610642738).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved