ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αντίθετοι με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις οι φροντιστές

 

Αθήνα 22.11.2012, 20:41

Την κατηγορηματική αντίθεση της πλειονότητας των μελών της σε σειρά πρόσφατων νομοθετικών παρεμβάσεων που, όπως διατείνεται, δημιουργούν νέα, αρνητικά δεδομένα σε ένα χώρο που λειτουργεί υγιώς, των φροντιστηρίων, εκφράζει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ).

Η Ομοσπονδία αναγνωρίζει την αναγκαιότητα αναθεώρησης και κωδικοποίησης του νόμου 2545/40 που αφορά τα φροντιστήρια, έπειτα από δημόσια διαβούλευση, καθώς ο συγκεκριμένος νόμος "είναι αναχρονιστικός, σε πολλά ξεπερασμένος «εν τοις πράγμασι», δεν συνάδει με το πνεύμα και το σκοπό κανονισμών - οδηγιών της ΕΕ και δυσκολεύει υπέρμετρα το περιβάλλον λειτουργίας και τον ελεύθερο ανταγωνισμό". Θεωρεί ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος και η μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών είναι το ζητούμενο σε ένα νέο πλαίσιο νόμου προσαρμοσμένο στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Κατά την ΟΕΦΕ, η νέα νομοθετική ρύθμιση:

- Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει εις βάρος των αυτόνομων φροντιστηριακών μονάδων, που επί χρόνια παρέχουν ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες στους μαθητές, και υπέρ κάποιων μεγάλων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, που «φωτογραφικά» είναι εμφανές πλέον πως ευνοούνται από τις νέες ρυθμίσεις. Η δημιουργία πλαισίου ολιγοπωλιακής αγοράς στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν βοηθά τον υγιή ανταγωνισμό.

- Οι άδειες των φροντιστηριακών μονάδων πρέπει να μεταβιβαστούν αυτοδίκαια χωρίς επανέλεγχο, δεδομένου ότι τα φροντιστήρια νόμιμα αδειοδοτήθηκαν και υποβάλλονται σε ετήσιο έλεγχο.

- Tα παράβολα για έκδοση και ανανέωση των αδειών τριπλασιάστηκαν μέσα σε μια νύχτα. Αυτό δεν είναι ούτε λογικό ούτε δίκαιο σε μια δοκιμαζόμενη αγορά, με τις περισσότερες επιχειρήσεις να λειτουργούν στο κόκκινο.

"Ζητούμενο είναι ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας  απλό, εύχρηστο και κωδικοποιημένο, ώστε να γνωρίζουμε με ασφάλεια και συντομία τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μας. Αυτό μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μέσα από τη δημιουργία μιας μικτής ομάδας εργασίας, που θα εξετάσει ενδελεχώς όλα τα δεδομένα της φροντιστηριακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, δημιουργώντας πραγματικά προϋποθέσεις υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος του κοινωνικού συνόλου", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved